Şoferii bucureşteni blochează străzile, iar parcarea de la Universitate e goală! FOTO

CLIIMA20121211_0122_1.jpg

Pe strada Toma Caragiu e plin de maşini, deşi parcarea e interzisă
Citeste tot despre: 

Avem parcare şi nu o folosim! Asta ne arată zecile de maşini care sunt lăsate zilnic pe străzile din centrul Capitalei. În loc să parcheze în subteranul imensei construcţii de la Universitate, şoferii preferă locurile din jurul ei, deşi pot fi amendaţi în orice clipă.

Are 446 de locuri, o suprafaţă de 14.025 mp, trei niveluri, camere video peste tot şi unde mai pui că luna aceasta primele două ore sunt gratuite, iar restul te costă 2,5 lei pe oră, în timpul săptămânii, şi 1 leu în weekend.

Cu toate astea, în noua parcare de la Universitate bate vântul. Puţin şoferi se încumetă se intre în subteran şi îşi lasă maşinile chiar pe străduţele din jurul ei, în frig şi ninsoare. Ieri, la orele prânzului, strada Toma Caragiu era plină.


Nu mai exista nici un colţişor liber, iar în unele locuri şoferii o blocaseră. În acest timp, în parcarea încălzită erau locuri libere berechet. Din cele 446 de spaţii rezervate, 219 erau goale.

La nivelul -1 mai încăpeau 11 maşini, la -2 încă 77, iar la -3, 131. Întrebaţi care este motivul pentru care nu doresc să dea buzna în parcare, şoferii au îndrugat fel şi fel de motive.

La nivelul -2 sunt parcate doar câteva maşini

La nivelul -3 bate vântul


Unii au spus că aşteaptă pe cineva, deşi stăteau de minute bune pe străduţă, alţii că descarcă marfă sau că pur şi simplu se grăbesc şi nu au timp să intre în subteran. Asta în condiţiile în care nimeni nu mai are voie să parcheze pe arterele Academiei, Toma Caragiu, Ion Ghica şi Doamnei. Ca să-i înveţe minte pe conducătorii auto indisciplinaţi, angajaţii Primăriei Capitalei au început deja să împartă amenzi. În ultimele trei săptămâni, aceştia au amendat 27 de şoferi cu peste 4.800 de lei şi a dat 292 de avertismente.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1