Şoc! Aici era «magazinul de copii». Zeci de studente au devenit mame pentru bani

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Zeci de studente au devenit mame, dar nu şi-au văzut vreodată copiii. Pentru bani. Primeau câte 600 de euro pentru ovocitele prelevate, într-o clinică particulară din Bucureşti. Medicii de aici le vindeau cuplurilor infertile, luând chiar şi 4.000 de euro. Până ieri, când poliţiştii le-au sistat activitatea.

11 medici, asistenţi medicali, embriologi şi manageri de unităţi medicale, români şi israelieni, au pus pe roţi o afacere de succes în Bucureşti.

Clinica Med New Life, specializată în fertilizare in vitro, ajuta contra cost cuplurile care nu puteau avea copii pe cale naturală. Numai că, pentru a avea materia primă, respectiv ovocitele, încălcau flagrant legea.

Personalul clinicii a fost dus la audieri

simeon stalpnicul png

Reprezentanţii clinicii racolau tinere, de regulă studente din provincie, cu situaţii materiale precare şi vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, cărora le dădeau între 600 şi 800 de euro pentru ovocitele prelevate. Mai departe, aceştia vindeau celulele umane cu 3.000 - 4.000 de euro cuplurilor care apelau la servicii de fertilizare în vitro, tot în această clinică.

Potrivit anchetatorilor, personalul de la Med New Life folosea frecvent aceeaşi donatoare pentru mai multe cupluri solicitante. Majoritatea familiilor care au apelat la astfel de servicii sunt din Israel şi au venit periodic în România, pentru inseminările artificiale. Întreg personalul clinicii a fost audiat de oamenii legii.

În 2009, medicii de la Sabyc au fost arestaţi

Cazul Med New Life nu este singular în ţara noastră. În 2009, medicii Harry Mironescu şi Yair Miron, precum şi Cecilia Borzea, care se ocupa cu relaţii cu clienţii la clinica Sabyc, din Capitală, au fost arestaţi sub acuzaţia de trafic de celule umane.

În schimbul a 800-1.000 de lei, Sabyc colecta ovocite de la femei de etnie romă şi le folosea la fertilizări in vitro. Clinica a realizat aproape 1.200 de fertilizări, după cum se precizează pe site-ul clinicii. De serviciile medicale oferite de Sabyc au beneficiat, contra unor sume între 10.000 şi 15.000 de euro, cel puţin câteva sute de cupluri mai ales din Israel şi Germania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net