Soare și temperaturi de până la 30 de grade în minivacanța de 1 Mai

Ultima actualizare:

    Pe Litoral, vor fi 21 -25 de grade în aer și 13 grade în apa măriiFOTO: Cristi Cimpoeș
Pe Litoral, vor fi 21 -25 de grade în aer și 13 grade în apa măriiFOTO: Cristi Cimpoeș

Vreme incredibil de caldă pentru sfârșitul lunii aprilie. În minivacanța de 1 Mai, vor fi temperaturi de până la 30 de grade. Pentru cei care vor să meargă la mare: prognoza meteo arată 21 de grade în aer și 13 grade în apă.

Vremea asta caldă se potrivește perfect cu minivacanța de 1 Mai când românii obișnuiesc să iasă la iarbă verde, la grătare sau la mare.

Centrul European de Prognoză a emis o estimare a vremii pentru două săptămâni, inclusiv în minivacanța de 1 Mai. În această perioadă, vor fi câteva ploi scurte, în zilele de 26 și 27 aprilie, apoi după 2 mai.

Astfel, până la 6 mai, în vestul țării, vor fi 25 -28 de grade, în centru vor fi 23 -26 grade, în est temepraturile vor urca până la 27 de grade, în  Muntenia 24 -27 grade, iar la munte între 14 și 18 grade. În sudul țării, în perioada 24 aprilie – 2 mai, sunt estimate 29 – 30 de grade, posibil mai ridicate în Lunca Dunării.

La malul mării, temperaturile vor fi mai modeste: între 21 și 25 de grade în aer și în jur de 13 grade în apa mării. Nu se vede nici un nor până în 4 mai.

”Vremea va fi deosebit de caldă în următoarele două săptămâni. Au mai fost temperaturi ridicate și în alți ani. De exemplu, în 18 aprilie 2016, s-au înregistrat 33 de grade la Calafat (sudul Olteniei) și 31 de grade la București”, ne-a explicat Mirela Polifronie, meteorolog ANM.

În anul 1985, la stația Bechet (sudul Olteniei), s-a înregistrat o temperatură maximă absolută pentru luna aprilie, de  35.5 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net