Silviu Ionescu, fostul consul al României la Singapore, a murit

cliima20100403_0049_1.jpg

Fostul diplomat Silviu Ionescu a murit marţi seară
Fostul diplomat Silviu Ionescu a murit marţi seară
Foto Click!

Silviu Ionescu a părăsit această lume după ce a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova.

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore Silviu Ionescu, condamnat la şase ani de închisoare pentru accidentele rutiere în urma cărora o persoană a murit şi două au fost rănite, a încetat din viaţă, marţi, la Spitalul Penitenciar Rahova, au declarat, pentru MEDIAFAX surse judiciare. Potrivit acestora, decesul a avut drept cauză o insuficienţă cardio-respiratorie.

 

În 13 februarie, Silviu Ionescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la şase ani de închisoare pentru două accidente rutiere produse în decembrie 2009 în Singapore, instanţa mărind cu trei ani pedeapsa dispusă anterior în cazul acesteia.

Fostul ambasador a produs două accidente rutiere pe 15 decembrie 2009, soldate cu victime. În 2013 el fusese condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.

CLIIMA20100103_0204_1.jpg

Diplomatul Silviu Ionescu a fost a doua zi dimineaţă la locul unde poliţia a găsit maşina Ambasadei la Singapore

Ionescu conducea maşina ambasadei pe străzile din Singapore, când, în jurul orei 3.00 noaptea, nerespectând culoarea verde a semaforului pentru pietoni, a lovit cu autoturismul două persoane. Una, în vârstă de 30 de ani, a decedat trei zile mai târziu în spital din cauza unei hemoragii intracraniene. Cealaltă, în vârstă de 24 de ani, a fost nevoită să rămână internată circa 80 de zile, fiindcă rănile provocate i-au pus viaţa în pericol.

La două zile de la provocarea accidentului, Ionescu s-a întors în ţară, încălcând prevederile legale referitoare la părăsirea postului. În luna mai 2010, demnitarul a fost arestat în România, pe motiv că ar fi încercat să influenţeze depoziţiile unor martori, fiind eliberat ulterior.

Ştire în curs de actualizare

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1