Sibiul, în top 20 cele mai bune destinații turistice din Europa

sibiu-panorama.jpg

Orașul Sibiu, panorama
Sibiul este o atracție pentru turiștii străini
Sursa foto: The Romania Journal

Sibiul a fost nominalizat pentru a doua oară consecutiv în top 20 cele mai bune destinații turistice din Europa. Propunerea a fost făcută de către Asociaţia European Best Destinations.

Municipiul Sibiu a fost nominalizat, pentru al doilea an consecutiv, pe lista celor mai bune 20 de destinaţii turistice europene de către Asociaţia European Best Destinations. Competiţia pentru stabilirea topului se desfășoară în perioada 20 ianuarie - 10 februarie, a anunţat într-un comunicat de presă Primăria oraşului, transmite Agerpres. Primăria Sibiu a înscris oraşul în această competiţie pentru a-l promova şi menţine în atenţia turiştilor. Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a punctat că în prezentarea oraşului pe site-ul European Best Destinations au fost evidenţiate centrul istoric, modalităţile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii şi drumeţiile în zonă.

Unde poți vota Sibiul în top 20 

Topul va fi stabilit în funcţie de voturile primite de fiecare oraş participant, Sibiul putând fi votat pe site-ul www.vote.ebdest.in. 

Printre oraşele şi regiunile selectate alături de Sibiu în această competiţie se numără Viena, Paris, Roma, Florenţa, Lofoten (Norvegia), Ghent (Belgia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franţa), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Soca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania, Capri (Italia) şi Kefalonia (Grecia).

În anul 2020, Sibiul s-a clasat pe locul 6 cu 30.178 de voturi exprimate, devansând în clasament destinaţii turistice precum Paris, Roma sau Cork. Pe primele cinci locuri s-au situat oraşele Colmar (Franţa), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) şi Cascais (Portugalia).

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1