A sfârşit în chinuri după o banală durere în gât

Ultima actualizare:

    Mioara Dobromir  a fost toată viaţa  sănătoasă şi activă
Mioara Dobromir a fost toată viaţa sănătoasă şi activă

Noi acuzaţii de malpraxis sunt formulate la adresa medicilor gorjeni după ce o pacientă în vârstă de 47 de ani a murit după o banală durere în gât. Fiul femeii a mers luni la Colegiul Medicilor Gorj şi a depus o plângere, după ce mama acestuia a fost îngropată săptămâna trecută.

Mioara Dobromir s-a stins din viaţă la 47 de ani şi, după cum spune fiul ei, niciodată în viaţă nu fusese bolnavă. Problemele ei de sănătate au început în urmă cu o lună, când a avut primele dureri în gât şi a venit la secţia ORL a spitalului judeţean din Târgu Jiu, convinsă că în câteva zile se face bine. Evoluţia ei nu a fost deloc însă cea pe care o dorea. „Din prima zi în care a ajuns la spital i-au făcut incizie şi au băgat-o pe salon cu tratament. A doua zi s-a schimbat medicul de gardă, i-au făcut iar incizie şi i-au dat alt tratament. A treia zi, alt medic, altă incizie şi alt tratament. Ajunsese să îi fie mult mai rău decât în prima zi când o adusesem aici. Am cerut să fie mutată la Bucureşti la «Marius Nasta» şi mi-au spus că nu rezistă decât până la Craiova”, declară Constantin Dobromir.

În cele din urmă, pacienta a fost mutată la Craiova, fiul acesteia spunând că nici aici lucrurile nu au mers cum spera el şi mama sa. „Au dus-o în cele din urmă cu o salvare la Craiova, dar acolo ea a ajuns pe la 5.30, iar eu pe la 6.30, iar până pe la 12.00 şi ceva nu a venit decât o asistentă să o vadă. Când i-a băgat un dren a curs mai bine de un litru de puroi din plămâni. Apoi lucrurile au mers şi mai rău. A ţinut-o din infarct în infarct. Prima dată au resuscitat-o circa o jumătate de oră şi mi-au şi spus cei de la Terapie Intensivă că dacă se va întâmpla o minune şi va trăi, va rămâne în comă. A doua zi, am cerut să fie externată”, mai spune fiul pacientei.

Mioara Dobromir a fost înmormântată săptămâna trecută la Vladimir, în satul natal. Familia susţine că analizele făcute la Craiova au arătat că femeia s-ar fi îmbolnăvit la Târgu Jiu cu Klebsiella, o infecţie intraspitalicească pe care doar din spital ar fi putut să o ia. 

«Pacienta a venit cu acel microb»

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, dr Ramona Oprea, a menţionat luni că, în privinţa unei posibile infecţii intraspitaliceşti este exclusă o astfel de variantă. „Acel microb despre care vorbeşte dumnealui a reieşit din acel abces cu care pacienta a venit şi nu are nicio legătură cu infecţia din spital. Aici i s-au făcut investigaţiile şi biograma, precum şi tratament pe biogramă. Ulterior, în urma unui examen computer tomograf, a fost trimisă la Chirurgie Toracică la Craiova. Din punctul nostru de vedere, pacienta a beneficiat de tratament şi investigaţii corespunzătoare”, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net