Sf. Sinod cheamă toți enoriașii la o rugăciune comună de Buna Vestire

rugaciune-comuna.png

Rugaciunea comuna de miercuri, de Buna Vestire, va fi insotita de trasul clopotelor in toate bisericile ortodoxe din Romania
Rugăciunea comună de miercuri, de Buna Vestire, va fi însoțită de trasul clopotelor în toate bisericile ortodoxe din România
Foto: basilica.ro

Cancelaria Sfântului Sinod anunță o rugăciune comună, însoțită de sunetul clopotelor, în toată România, pentru miercuri, 25 martie, în mijlocul zilei de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se oficiază slujbe în bisericile din parohii şi mănăstiri.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române îndeamnă toți enoriașii, toți românii să participe la o rugăciune comună, nu venind într-un loc anume, ci fiecare de acasă ori de acolo de unde se află. „Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei. Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12.00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri. În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”, se arată în comunicatul Sf. Sinod, citat de basilica.ro.

Loading...

Citește și

  • Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a transmis un set noi de reguli ce trebuie respectate de slujitorii bisericii si de enoriași in conditiile epidemiei de coronavirus

    În condițiile speciale ale epidemiei de coronavirus și al Ordonanțelor militare date în cadrul stării de urgență existente în România, Biserica strămoșească se adaptează acestei situații. Și, în mod excepțional, Sfântul Sinod a elaborate un set de reguli pentru slujitorii bisericii, dar și pentru enoriași pentru perioada următoare, reguli ce nu înseamnă decât că viața bisericească și credința oamenilor trebuie să rămână vie, indiferent de forma în care ele se manifestă în această perioadă dificilă.

  • Oameni pentru oameni! Reporterii Click! au fost ieri alături de angajaţii serviciilor care ajută persoanele vulnerabile să supravieţuiască în această perioadă extrem de grea. Cum arată serviciul special de catering al Patriarhiei şi ISU care asigură supravieţuirea persoanelor nevoiaşe sau a celor aflate în izolare? Ce se întâmplă cu gunoiul, considerat bombă ecologică, al persoanelor izolate la domiciliu? Iată răspunsurile!

  • femeie care se roaga

    Patriarhul Daniel a transmis către toate eparhiile de pe întinsul țării textul unei rugăciuni speciale pentru încetarea epidemiei de coronavirus. Ea va fi rostită de preoți, în toate bisericile ortodoxe, înaintea Vecerniei (Liturghiei de seară), informează basilica.ro. Rugăciunea va fi spusă de preoți avînd fața spre est.