Sentință definitivă pentru pistolarul din Militari: 3 ani după gratii

Ultima actualizare:

    Mihai Chiriță s-a ales cu o pedeapsă mai mică, în urma recursului judecat la Instanța Supremă
Mihai Chiriță s-a ales cu o pedeapsă mai mică, în urma recursului judecat la Instanța Supremă

Bărbatul din București care a rănit grav trei persoane cu un pistol cu bile, în noiembrie 2013, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. „Pistolarul din Militari”, cum a fost numit Mihai Chiriță, a nenorocit o tânără, care și-a pierdut un ochi, după o altercație în parcarea unui supermarket din cartierul bucureștean Militari.

Instanța Supremă a decis definitiv că Mihai Chiriță se face vinovat de vătămare corporală gravă, tulburarea liniștii publice și uz de armă. Instanța a redus, însă, pedeapsa inițială, de la cinci la trei ani de închisoare. În acelaşi dosar au fost condamnate şi surorile lui Mihai Chiriţă. Astfel, Florentina şi Mariana Cristina Chiriţă au primit pedeapse de câte doi ani de închisoare cu suspendare, cele două fiind supuse unui termen de încercare de cinci ani. De asemenea, tatăl şi mama atacatorului din Militari, Tomiţă Chiriţă, respectiv Elena Chiriţă, au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Evenimentul pentru care bărbatul a fost încarcerat s-a consumat în luna noiembrie 2013, în parcarea unui supermarket din cartierul bucureștean Militari. Totul a pornit de la cele două surori ale sale care nu au vrut să stea la coadă la magazin, ceea ce a stârnit nemulțumirea altor clienți. Fetele au chemat în ajutor mai multe rude, printre care și pe fratele lor, Mihai Chiriță. Acesta a decis să le facă dreptate surorilor folosind un pistol cu bile de cauciuc. Trei persoane au fost rănite în altercație, printre care și Daniela Borz, o tânără de 23 de ani, care a rămas fără ochiul drept.

Daniela Borz a rămas cu sechele pe viață
Daniela Borz a rămas cu sechele pe viață

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net