Senatul a adoptat tacit reducerea numărului de parlamentari la 300?

eugen_tomac-presedinte_pmp.jpg

eugen tomac presedintele PMP despre referendum 2009
Liderul PMP Eugen Tomac afirmă că Senatul a adoptat tacit iniţiativa PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300
FOTO: adevarul.ro

Liderul PMP Eugen Tomac afirmă într-o postare pe Facebook că Senatul a adoptat tacit iniţiativa PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300, așa cum s-a votat la referendumul din 2009.

Surpriză! Liderul PMP Eugen Tomac afirmă într-o postare pe Facebook că Senatul a adoptat tacit iniţiativa PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300, scrie news.ro. În felul acesta, s-ar putea pune în aplicare rezultatului referendumului pe această temă din 2009.

Iniţiativa va fi săptămâna viitoare pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor.

"Senatul României a adoptat reducerea numărului de parlamentari la 300. Iniţiativa legislativă a PMP privind reducerea numărului de parlamentari la 300 a fost adoptată tacit de către Senat. În plină campanie pentru un nou referendum, iată că e posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlmanentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu", scrie Eugen Tomac, citat de news.ro.

El afirmă că astfel puterea poate demonstra că respectă voinţa poporului.

În Parlamentul României, o lege adoptată tacit de prima cameră sesizată înseamnă practic că, la finalul celor 45 sau 60 de zile de dezbatere a unui proiect de lege, acesta este considerat automat ca fiind adoptat și este trimis către camera decizională chiar dacă nu a fost dezbătut sau votat în termenul dat.

loading...
Loading...

Citește și

  • Mergem la vot pentru modificarea Constituţiei. Guvernul a decis ca Referendumul pentru familie să aibă loc în zilele de 6 şi 7 octombrie. Dar puţini sunt cei care ştiu pentru ce sunt scoşi din case.

  • stampila vot referendum familie casatorie

    Referendumul pentru familie va avea loc în data de 7 octombrie 2018, după ce, marți, Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie. Click! vă spune ce înseamnă, de fapt, acest referendum și câți cetățeni trebuie să participe la vot pentru a fi validat.