Sebastian Ghiță refuză extrădarea. A fost audiat în Serbia

ghita.jpg

Sebastian Ghiţă

După ce în 14 aprilie, Sebastian Ghiță a fost prins în Belgrad, vineri, 19 mai, fostul deputat a fost audiat de către Curtea Supremă din Serbia. Acesta a refuzat însă extrădarea și susține că a fost persecutat politic în România.

Audierea a fost secretă și a durat în jur de două ore. Autoritățile sârbe nu au făcut publice concluziile, notează DIGI24Potrivit Înaltei Curți din Serbia, Sebastian Ghiță a avut două posibilități: fie să își dea acordul să fie extrădat în România, fie să conteste motivația procedurii de extrădare, iar în acest caz se demarează o anchetă judiciară în timpul căreia fostul deputat poate să ceară azil politic în Serbia.

"Potrivit Convenţiei Europene de Extrădare, Curtea Supremă va decide dacă sunt îndeplinite toate condiţiile. După decizia Curţii, Ministerul Justiţiei va avea ultimul cuvânt în ceea ce priveşte extrădarea lui Sebastian Ghiţă", se arată în răspunsul Ministerul sârb al Justiţiei, citat de Mediafax.

loading...
Loading...

Citește și

  • sebastian ghita, mandat, arestare, prahova

    Sebastian Ghiță a fost capturat azi-noapte în Belgrad, Serbia. Anunțul a fost făcut vineri dimineață, 14 aprilie, de Poliția Română, În momentul în care a fost găsit, acesta s-a legitimatg cu documente false, care aveau însemnele unui alt stat din Uniunea Europeană.

  • Poliția Română a anunțat, vineri dimineață (14 aprilie), că Sebastian Ghiță a fost capturat în Belgrad, Serbia. Fostul parlamentar era dat dispărut de patru luni, fiind una dintre cele mai căutate persoane de pe lista Europol. În momentul reținerii, Sebastian Ghiță avea asupra lui acte false, dându-se drept cetățean sloven. Mai mult, fostul deputat și-a schimbat radical imaginea. Acesta și-a lăsat barbă, s-a tuns la chelie și pare că a slăbit.