Se vinde casa unde Brâncuşi şi-a ascuns amanta!

Ultima actualizare:

    În casa asta din Peştişani,  Gorj, a locuit amanta  americană a sculptorului
În casa asta din Peştişani, Gorj, a locuit amanta americană a sculptorului

Muzeul Brâncuşi de lângă Hobiţa a fost scos la vânzare! Este o vilă impunătoare, situată în Peştişani, şi are o istorie aparte: a fost cuibuşorul de nebunii al sculptorului şi al iubitei sale, cu aproape 30 de ani mai tânără!

Eileen Lane este una dintre lucrările celebre ale lui Brâncuşi. Dar ea a existat şi în realitate! Tânăra americancă de origine irlandeză a fost una dintre marile iubiri ale sculptorului originar din Hobiţa, judeţul Gorj. Fascinaţia artistului, atunci în vârstă de aproape 50 de ani, faţă de tânăra de numai 20 de ani, venită în Europa pentru a-şi vindeca rănile provocate de o logodnă eşuată, a dus la crearea operei “Portretului Eileen Lane“, în 1922.

În timpul petrecut în Peştişani, cei doi se pare că au trecut pragul casei transformate în Muzeul Brâncuşi. Şi au petrecut aici momente de neuitat, în ciuda diferenţei de vârstă. „Nu trebuie să-ţi faci probleme de ce vor zice oamenii, te voi prezenta drept fiica mea”, îi spunea la vremea respectivă Brâncuşi tinerei Eileen. Deşi a recunoscut că a petrecut momente unice în România, tânăra americancă decide să se întoarcă în ţara natală şi să rupă relaţia cu Brâncuşi. Artistul o va păstra însă în suflet, pentru tot restul vieţii sale. Casa este acum scoasă la licitaţie de Artmark, cu un preţ de pornire de 175.000 de euro. Viitorii proprietari pot păstra imobilul drept casă memorială, muzeu privat, sau o pot transforma într-o pensiune sau chiar reşedinţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net