Se primesc cereri de la fermieri pentru acordarea de subvenții în 2021. Cum se procedează și ce acte sunt necesare

subventii-apia-2015.jpg

Fermierii au posibilitatea să ceară bani de la guvern dar trebuie să aibă actele în ordine
Fermierii au în acest an posibilitatea de a obține subvenții foarte mari pentru că UE a suplimentat fondurile pentru agricultură
Foto:agrointel.ro
Citeste tot despre: 

Atenție fermieri. În perioada 1 martie-15 mai, fermierii pot depune cererile pentru subvenții pentru anul 2021. Acestea vor putea fi completate online, potrivit unui comunicat de presă remis presei de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat, începând cu 1 martie, campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2021, care vor putea fi completate online.

Cum depun fermierii actele necesare obținerii subvenției

”Având în vedere că siguranţa în contextul pandemiei Covid-19 este extrem de importantă pentru instituţia noastră, fermierii vor putea să-şi înregistreze cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la centrele judeţene/locale APIA şi/sau al municipiului Bucureşti, până la data de 15 mai 2021. Se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Ca în fiecare an, APIA va fi alături de fermieri pe tot parcursul campaniei şi va acorda tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea fondurilor europene”, spun în comunicatul preluat de jurnalmm.ro, reprezentanţii instituţiei.

Ce acte trebuie să depună fermierii pentru a obține subvenția

Fermierii îşi vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE (zone de interes ecologic) şi toate informaţiile din cerere, prin accesarea aplicaţiei IPA-Online din versiunea internet, conform Manualului de utilizare IPA-Online (accesibil în aplicaţie). Fermierii trebuie să verifice împreună cu primăria pe raza căreia deţin terenul, situaţia înscrierii în Registrul agricol a acestuia şi să permită primăriei să transmită la APIA adeverinţa. Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii cererii.

 

Citește și

Micii fermieri au dat lovitura cu sistemul „legume cu abonament”

Culturile agricole din estul României, pârjolite de secetă

 

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1