Se împart ajutoare de la UE pentru sărmani: şampon, săpun, pastă de dinţi

periuta_de_dinti-pasta_de_dinti.jpg

periuta_de_dinti-pasta_de_dinti
Într-un an, un român foloseşte, în medie, mai puţin de două tuburi de pastă de dinţi
FOTO: adevarul.ro

Românii sunt printre cei mai nespălaţi europeni: aproape 3,5 euro cheltuiţi lunar pentru igiena corporală. De luni, 20 ianuarie, primăriile din țară vor distribui ajutoare de la UE sărmanilor. Pachetele vor conține şampon, săpun, pastă de dinţi, detergent.

Ajutoarele sunt acordate prin Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, derulat de Uniunea Europeană, şi sunt gestionate de autorităţile publice locale.

Se împarte săpun și șampon sărmanilor

Primăria municipiului Galaţi, la fel ca marea majoritatea a primăriilor din România, informează că luni, 20 ianuarie 2020, va începe distribuirea pachetelor cu produse de igienă oferite de Uniunea Europeană, scrie adevarul.ro.

La Galaţi, pachetele vor fi acordate prin intermediul Cantinei de Ajutor Social, în centrul de distribuţie din Piaţa Ţiglina 1, în parcarea laterală, pe baza buletinului de identitate, iar programul va fi de luni până vineri, între orele 8.00 şi 16.00.

Cine va primi săpun, șampon, pastă de dinți de la UE

Beneficiarii programului sunt persoanele titulare ale dreptului la venit minim garantat şi familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, scrie adevarul.ro.

Mai pot primi ajutoare şi persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, persoane dependente, aflate şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate), însă numai în cazul în care există stocuri de produse după epuizarea distribuirii pentru primele două categorii menţionate.

Ce ajutoare vor primi sărmanii

Beneficiarii programului vor primi câte o cutie cu produse de igienă care conţine: cinci periuţe de dinţi, patru tuburi de pastă de dinţi de 300 mililitri, un flacon de şampon pentru adulţi de 500 mililitri, un flacon de şampon pentru copii de 800 mililitri., un flacon de săpun lichid de 500 mililitri, un pachet de detergent pudră pentru rufe albe de 1.800 grame şi un pachet de detergent pudră pentru rufe colorate de 900 grame. 

Suntem printre nespălaţii Europei

Un recent studiu realizat de Uniunea Europeană arată că românii sunt printre cei mai neîngrijiţi europeni când vine vorba de igiena personală.

Singurii care stau mai prost ca noi la acest capitol sunt doar turcii, care cheltuie doar un euro pe lună pentru îngrijire, faţă de cei aproape 3,5 euro cheltuiţi lunar de români.

Conform studiului, slovacii alocă 7,8 euro pe lună pentru igiena personală, grecii, 6,25 euro, iar britanicii, 5,6 euro.

Una dintre explicaţiile acestor rezultate este faptul că 46% din populaţia României trăieşte în mediul rural, unde condiţiile de igienă sunt precare sau lipsesc cu desăvârşire.

De asemenea, educaţia precară și faptul că în multe localităţi rurale româneşti încă nu există apă curentă şi nici reţea de canalizare au contribuit la această situație jenantă pentru țara noastră.

Un alt capitol la care românii stau foarte prost este igiena orală:19% din populaţia României nu s-a spălat niciodată pe dinţi. Într-un an, un român foloseşte, în medie, mai puţin de două tuburi de pastă de dinţi. Astfel s-a ajuns ca 72% dintre români să aibă probleme cu dantura. (Sursa: adevarul.ro)

Citește și:

Vica Blochina are o dantură perfectă fără să cumpere pastă de dinți. Ce foloseşte în loc

Iată care sunt dușmanii pielii voastre: «După soare, săpunul este inamicul numărul 2»

Loading...

Citește și

  • Te-ai cam plictisit de şamponul folosit până acum şi ai vrea să-l schimbi, mai ales că ai descoperit în supermarket unul cu miros îmbătător? Poţi să-l încerci, însă rişti să faci mătreaţă. De ce? Cauza nu e schimbarea în sine. Mătreaţa apare dacă noul şampon nu se potriveşte tipului tău de scalp.

  • Detergentul este un produs care nu lipseşte din nici o gospodărie. Îl găsim sub diferite forme, parfumuri sau proprietăţi, destinate hainelor albe, colorate, delicate sau ale copiilor. Cum îl alegi pe cel potrivit? Cea mai mare „bătălie” se dă între cel pudră şi cel lichid. Specialiştii unui brand de detergenţi ne spun care este diferenţa dintre ele şi demontează nişte mituri care circulă pe baza acestui subiect.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1