Se caută agenți pentru închisori. Administrația Națională a Penitenciarelor a scos la concurs 700 de posturi

agent-de-penitenciar.jpg

Un agent de penitenciar nou angajat pleacă acasă cu aproximativ 3.000 de lei
Un agent de penitenciar nou angajat pleacă acasă cu aproximativ 3.000 de lei

Cauți un loc de muncă stabil și bine plătit? Află că Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a scos la concurs 700 de posturi pentru agenți în închisori, adică persoane care se ocupă de siguranța acestor locuri și de paza deținuților. Iată ce condiții trebuie să îndeplinești!

Zona de penitenciare a fost mereu văduvită de cei de la Ministerul Justiției. Deși, sindicaliștii din domeniu au atras demult atenția asupra faptului că în pentenciare este un un deficit mare de personal, nimeni nu a făcut nimic.

Până acum, când au fost scoase la concurs 700 de posturi pentru agenți operativi. Oameni care se ocupă de siguranța acestor locuri și de paza deținuților.

Se caută agenți pentru închisori. Administrația Națională a Penitenciarelor a scos la concurs 700 de posturi

Este nevoie de personal, bărbați, în penitenciarele Aiud, Arad, Bacău, Satu Mare, Bistrița, Botoșani, Brăila, București-Jilava, București-Rahova, Miercure Ciuc, Constanța-Poarta Albă, Craiova, Deva, Târgu-Jiu, Focșani, Galați, Găești, Gherla, Giurgiu, Iași, Mărginei, Miercurea Ciuc, Mioveni, Oradea, Ploiești, Satu Mare, Slobozia, Timișoara, Tîrgu-Mureș, Tulcea, Vaslui și Buziaș.

”Sunt 45 de penitenciare în țară și 15.000 de posturi, dar 3.000 lipsesc. Au ieșit la pensie, dar avem și un deficit mare de angajați. Din cei 12.000 de salariați, doar 9.000 lucrează în operativ, care sunt împărțiți în cinci ture, pentru că trebuie să asigurăm serviciul 24 de ore din 24. Asta înseamnă că avem 1-2 agenți polițiști pe sector la 150 de deținuți”, a precizat pentru Click! Sorin Dumitrașcu, președintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (FSANP).

Condițiile pentru a fi agent de penitenciar

Pentru a ocupa aceste locuri, nu există limită maximă de vârstă, doar că persoanele interesate să participe la concurs trebuie să aibă cel puțin studii liceale, finalizate cu diplomă de Bacalaureat, să aibă cunoștințe de operare calculator, nivel 1, la care se va da probă, și să treacă de probele fizice, care constau într-un circuit.

La final, cei care trec mai departe vor merge la proba scrisă, unde vor fi subiecte din legislația specifică. Legea privind executarea pedepselor, statutul polițiștilor de peniteniare etc. Utima probă este cea a interviului.

Dosarele pot fi depuse în următoarele două săptămâni.

Salariile angajaților din penitenciare între 3.000 și 12.000 de lei

Potrivit șefului FSANP, în următoarea perioadă vor fi scoase la concurs alte 800 de posturi, de data aceasta pentru specialiști: economiști, medici, educatori.

”Venitul unui agent operativ pornește de la 3.000 de lei net pe lună, cu tot cu norma de hrană de 900-1.000 de lei, și ajunge la 4.500 de lei. Ofițerii au 7.000-8.000 de lei, iar medicii ajung la 12.000 de lei. Un educator pleacă acasă cu 4.500 de lei”, ne-a mai spus Sorin Dumitrașcu.

Aici consultați lista posturilor scoase la concurs.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1