Școala online se prelungește până la vacanţa de iarnă

scoala-online.jpg

Laptop cu mesajul Never Stop Learning
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat că se doreşte deschiderea şcolilor
Foto: Pixabay

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, reunit în şedinţă, luni seară (7 decembrie), propune prelungirea derulării cursurilor în sistem online, până în 23 decembrie, când elevii intră în vacanţa de iarnă.

CNSU s-a reunit, luni seară, şi a aprobat Hotărârea 57 privind aprobarea prelungirii suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, conform news.ro. Potrivit CNSU, decizia s-a luat la propunerea Ministerului Educaţiei şi având în vedere ”evoluţia situaţiei epidemiologice”.

”Luând în considerare creşterea număruui de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurlor de prevenire, interacţunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o presuine constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teriotoriale şi a sistemului sanitar, CNSU adoptă prezenta hotărâre:

Art 1: Se aprobă prelungirea suspendării activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilorîn unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9.12.2020 – 23.12.2020”, a transmis CNSU.

Ulterior, elevii intră în vacanţa de iarnă.

Loading...
 
 

Citește și

  • Copil la calculator care face școala online

    Toate școlile și grădinițele din București rămân închise pentru încă două săptămâni, după ce Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis luni prelungirea actualelor restricții. La nivel național, 3.830 de unități de învățământ funcționează în prezent în scenariul roșu și peste un milion de copii învață exclusiv online. Ministrul a făcut un apel către inspectori să intensifice activitatea de monitorizare a lecțiilor online, deoarece a primit semnale că multe nu se desfășoară.

  • Elev care învață online, de acasă

    Școala online este o metodă de învățământ la care nu ne-am fi gândit niciodată în anii trecuți. Azi, din păcate, reprezintă singura modalitate - pentru foarte mulți elevi - de a-și continua studiile în contextul pandemiei de coronavirus. Pentru că multe școli se află în scenariul roșu, iar elevii sunt nevoiți să studieze de acasă, Ministerul Educației a elaborat un set de reguli după care se vor ghida copiii, profesorii dar și părinții.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1