Scandal pe construcţiile din Parcul Natural Bucegi

Ultima actualizare:

    Parcul Natural Bucegi este una dintre cele mai frumoase rezervații din România
Parcul Natural Bucegi este una dintre cele mai frumoase rezervații din România

Scandal joi, la ședința în care s-a discutat planul de management al Parcului Național Bucegi pentru următorii cinci ani. Potrivit știrilorprotv.ro, pentru că în zonă au interese 50 de asociații, fiecare a încercat să-și impună agenda.

Cei mai suparati au fost reprezentatii primariei Sinaia, care au descoperit că o instalație de cablu, de pe Valea Soarelui, nu a primit aprobarea celor care răspund de rezervație. Pentru că o treime din intravilanul orasului Sinaia este in interiorul parcului, investițiile autorităților locale depind de OK-ul celor care răspund de el.

Cum aproape jumătate din Parcul Natural Bucegi se află în județul Dâmbovița, iar posibilitatile de a face turism sunt reduse, politicienii și autoritățile din acest județ vor să convingă mai marii zonei să accepte investiții. Dar deocamdată nu au reușit să le fie acceptate propunerile.

Ciobanii s-au organizat și au venit și ei cu nemultumirile lor: vor să se vâneze mai mulți urși, pentru că aceștia s-au înmulțit prea mult. În loc de 40 cât se estima, ar fi de fapt 185 de exemplare.

În sfârșit, reprezentantii bisericii au și ei cererile lor. Vor, de ani buni, sa ridice un lăcaș de cult lângă Babele, un fel de filială a Mânăstirii Caraiman. Nici ei nu au avut mai mult succes, deși au oferit un spațiu în viitoarea construcție, administrației Parcului, pe post de punct de informare turistică.

Administratia Parcului a acceptat o noua investitie doar la capatul drumului care duce la Piatra Arsa, unde urmeaza sa fie amenajata o parcare. Toate problemele discutate vor fi dezbatute si de specialistii din comisia stiintifica.

Planul va ajunge apoi pe masa guvernului care va avea ultimul cuvânt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net