Scandal în Italia pe locuri de muncă în România. Noua linie aeriană creată în locul Alitalia va avea call center-ul la București ?

Ultima actualizare:

    Falimentul Alitalia aduce locuri de muncă în România dar lasă șomeri sute de italieniFoto: profit.ro
Falimentul Alitalia aduce locuri de muncă în România dar lasă șomeri sute de italieniFoto: profit.ro

Crearea noii companii aeriene naționale a Italiei, ITA, care va înlocui falimentara Alitalia stârnește un scandal imens în care sunt prinși și românii. Un deputat și un senator italian acuză public că salariații de la call-centerul ITA vor fi români iar salariații italieni care prestează în prezent această activitate vor fi concediați.

Compania de call center care a câștigat licitația pentru gestionarea asistenței pentru clienți pentru ITA, noua companie care a apărut ca urmare a desfințării Alitalia, caută personal pentru call center în România. Anunțul îi aruncă în disperare pe cei 621 de lucrători care se ocupă acum de call-center la Alitalia și care sperau să fie angajați la ITA. Aceștia cred acum că vor rămâne șomeri, relatează presa italiană preluată de stiridiaspora.ro.  

Acuzațiile parlamentarilor italieni

Doi parlamentari italieni din partide diferite sunt revoltați că astfel se vor oferi noi locuri de muncă în România, create de o firmă de stat italiană.”Compania care se va ocupa de serviciul pentru clienți al noii companii publice ITA, în loc să se gândească la lucrătorii Almaviva (compania care realizează call-center-ul Alitalia) care ar trebui să facă obiectul clauzei sociale, caută personal în România. Nu numai că respectarea clauzei sociale nu a fost garantată, dar acum aflăm că locurile de muncă nu vor mai fi disponibile în Palermo pentru că se mută în România " a spus deputatul  Adriano Varrica, deputat al mișcării 5 Stele ”M5S” conform stiridiaspora.ro."Șomeri noi în Palermo, mai multe oportunități în România. Acesta este sfârșitul inacceptabil al poveștii call center-ului ITA după atribuirea licitației de către noua companie", declară pentru sursa citată și senatorul Forza Italia Renato Schifani.

Citiți și

Secretele companiilor aeriene: de ce vând bilete în plus, cât durează oxigenul din măşti, cât combustibil de rezervă au

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net