Scad ratele pentru toți românii începând din luna martie

10-utile-1.jpg

dobanda robor ieftinire
Scăderea dobânzii ROBOR va duce la ieftinirea ratelor pentru împrumuturile în lei
Foto arhiva Click

Din luna martie, dobânda pentru împrumuturile în lei vor putea scădea simțitor datorită scăderii indicatorului ROBOR, componentă a costului de rambursare. Acest lucru ar putea avea un impact pozitiv pentru cei care doresc să facă împrumuturi în lei, dar și pentru cei care deja au realizat astfel de credite.

Indicatorul ROBOR la trei luni a scăzut în mod considerabil, sub pragul istoric de 0,8%. Conform Adevărul. Această modificare va duce la scăderea ratelor atât pentru împrumuturile noi, cât și pentru cele aflate în desfășurare.

Dobânda ROBOR a scăzut timp de mai mulți ani, dar a atins un prag minim la începutul anului. Valoarea inițială fusese de 1% în luna ianuarie, iar luni (29 februarie) a scăzut până la 0,76%. Principalul efect ar putea fi astfel ieftinirea împrumuturilor, în special încazul celor cu dobândă variabilă.

În ceea ce privește băncile, pentru acestea ar fi o ocazie prielnică să își promoveze oferte de credite. Totuși, specialiștii în economie susțin că nu este obligatoriu ca băncile să-și transfere la potențialii clienți această relaxare a costurilor.

Loading...

Citește și

  • credite

    233 de voturi „pentru”, o abţinere şi un vot „împotrivă”. Deputaţii s-au grăbit să le dea o mână de ajutor românilor înglodaţi în datorii şi au votat miercuri (25 noiembrie) proiectul legii „casă contra credit”.

  • casa credit banca

    Legea care le permite românilor să cedeze băncilor locuinţele ipotecate şi să scape, astfel, de datorii, a primit votul final în Parlament. Urmează să fie trimisă la promulgare, la președintele Iohannis.

  • Băncile au început să dea din nou credite, iar cinci dintre ele nu-ţi mai cer să prezinţi adeverinţa de venit dacă vrei să contractezi un împrumut. Asta, pentru că au încheiat un protocol cu Fiscul şi te verifică direct în baza de date a ANAF. În acest fel, îţi primeşti banii mai repede şi cu mai puţine documente. Iată din ce oferte poţi alege!

  • credite, ROBOR la trei luni, rate credite

    Nu e pentru cine se pregătește, ci pentru cine se grăbește, zice o vorbă românească. Într-adevăr, cei care se mișcă repede în piața imobiliarelor are numai de câștigat. CEC Bank pregătește un credit ipotecar care oferă posibilitatea clienților să cedeze locuința cumpărată cu împrumut, în schimbul stingerii datoriei. Iată care sunt condițiile.