O poveste ca-n filme! Salvată de o familie din SUA, o româncă şi-a regăsit părinţii după 17 ani

Ultima actualizare:

    Micuţa cu probleme  mari de sănătate este  acum o adolescentă  sănătoasă, frumoasă  şi fericită
Micuţa cu probleme mari de sănătate este acum o adolescentă sănătoasă, frumoasă şi fericită

O tânără de 17 ani, care s-a născut la Bucureşti cu o malformaţie severă, a fost adoptată de o familie inimoasă din SUA. După 14 intervenţii chirurgicale, puştoaica adoptată din România e acum un adolescent ca toţi ceilalţi. Fata a trecut recent prin momente emoţionante, când şi-a descoperit părinţii biologici.

A avut zile! Iuliana s-a născut pe 14 iunie 2000, la Spitalul Caritas din Capitală, cu o anomalie cunoscută drept “buză de iepure” şi cu o serie de complicaţii care o făceau dependentă de un aparat de ventilare. Medicii nu i-au dat fetiţei şanse de supravieţuire. Prin intermediul centrului de plasament “Totul pentru copiii din Bucureşti”, micuţa a fost adoptată, când avea numai câteva luni, de o familie din SUA. De-a lungul anilor, fetiţa a trecut prin nu mai puţin de 14 intervenţii chirurgicale pentru a scăpa de anomalia congenitală. În sfârşit, la 17 ani, Iuliana e perfect recuperată şi arată ca o adolescentă normală.

Luna trecută, Iuliana a demarat primele cercetări pentru a-şi găsi părinţii naturali. A contactat pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children” (Copiii niciodată uitaţi ai României), cu ajutorul mamei adoptive.  Totul a început cu un anunţ postat pe pagină: „Sunt mama adoptivă a tinerei Iuliana Ciobanu. Împreună suntem în căutarea familiei biologice din Botoşani. Mama naturală a Iulianei, Ciobanu Elena, era o studentă în vârstă de 19 ani. Elena a lăsat-o pe Iuliana la maternitate, imediat după naştere”. Miracolul n-a întârziat să apară: în câteva zile au fost găsiţi şi părinţii biologici ai Iulianei.   

„Am descoperit o poveste tristă”, spune, pentru adevarul.ro, Ileana Cunniffe Băiescu, administratorul paginii de Facebook. “Părinţilor, care la vremea aceeea erau tineri şi necăsătoriţi, li s-a spus despre malformaţia severă că fetiţa nu are şanse. I-au sfătuit să meargă acasă şi să lase fetiţa la aparat. Fără veşti despre ea, părinţii au crezut că a murit. Ani de zile îi făcuseră pomenile”, adaugă Ileana.

„După 17 ani, să aflăm că trăieşte, vă daţi seama cum e?!”, exclamă, fericit, Iulian Borcan, tatăl natural al copilei. “Medicii ziceau că se îneacă, că nu poate fi alăptată cu biberonul. Când am aflat vestea, am fost foarte bucuroşi că trăieşte. Soţiei nu-i venea să creadă. Când am vorbit cu Iuliana, ne-au dat lacrimile”, mărturiseşte tatăl. În 2018, Iuliana va veni în România pentru a-şi cunoaşte părinţii.

Iulian şi Elena Borcan mai au o fiică, Florentina Denisa (14 ani), născută după ce părinţii s-au căsătorit. Şi Florentina are aceeaşi problemă congenitală cu care s-a născut Iuliana, dar într-o formă mai puţin severă.

simeon stalpnicul png

Click! spune

Peste 400 de copii adoptaţi de familii din străinătate şi-au găsit părinţii biologici  prin intermediul paginii „The never forgotten Romanian children”, creată de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă stabilită în Irlanda. Comunitatea online  numără 18.000 de membri.   


    Florentina, sora  Iulianei, şi Elena,  mama lor
Florentina, sora Iulianei, şi Elena, mama lor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net