Sălile de spectacole şi fitness care vor să funcţioneze la capacitate maximă, obligate să ceară dovada vaccinului

vaccin.jpg

Dovada vaccinului va fi necesară în anumite situaţii
foto: AFP

România se află în scenariul verde şi multe restricţii s-au ridicat sau au fost relaxate începând de sâmbătă (15 mai). Sălile de fitness şi de evenimente s-au redescris, însă pot primi oameni numai în funcţie de un procent stabilit de rata de infectare din localitate. Dacă vor să funcţioneze la capacitate maximă, însă, conducerea acestora trebuie să ceară un certificat de vaccinare. Mai mult, persoanele care au trecut prin boală trebuie să aibă fie vaccinul făcut, fie un test de covid negativ.

”Să prezinte certificatul de vaccinare. Este cel mai simplu mod. La sala de fitness trebuie să ai un card cu care să intri, deci poţi să ai şi certificat de vaccinare”, a declarat premierul Florin Cîţu, conform news.ro.

În cazul în care agenţii economici nu fac aceste verificări, riscă amenzi, a completat secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat. ”Persoana respectivă este amendată fără nicio discuţie, deci persoana care este organizator. Organizatorul are obligativitatea de a verifica dacă persoanele care intră sunt vaccinate, dacă intră pe scenariul cu persoanele vaccinate. Dacă rămâne pe scenariul minimal, fără persoane vaccinate, atunci nu mai e nicio problemă. Dacă intră pe scenariul respectiv, atunci are obligaţia să verifice că persoanele sunt vaccinate”, a subliniat Arafat.

Persoanele care au fost infectate pot participa la evenimente publice doar cu test sau dovada vaccinului

Raed Arafat a mai precizat că persoanele care au fost infectate cu coronavirus vor putea participa la spectacole sau alte manifestări doar dacă s-au vaccinat sau dacă prezintă un test negativ. ”Dacă prezintă test. Nu mai este valabil aspectul că dacă  am fost bolnav, prezint hârtie că am fost bolnav. O să observaţi că am scos această posibilitate şi sunt două posibilităţi: vaccin sau test”, a declarat Arafat.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1