Salarii majorate din octombrie cu 15 la sută pentru anumiţi bugetari! Cine va beneficia de sporuri?

bani-retributie-salariu

Bugetarii au primit în acest an creșteri salariale fără precedent în ultimii 10 ani

Statul mărește din nou salariile bugetarilor. Nu la toți însă! Din această lună intră în vigoare o Hotărâre de Guvern prin care se stabilește că angajații care dețin un certificat de încadrare în grad de handicap vor beneficia de un spor de 15 la sută din salariul de bază, anunță româniatv.net

Până acum, doar nevăzătorii cu handicap grav şi accentuat beneficiau de acest spor. De acum, orice bugetar care deține un certificat de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat fizic, vizual, auditiv, surdocecitate, somatic, mintal, psihic, HIV/SIDA, asociat și boli rare va putea beneficia. 

Hotărârea de Guvern a fost publicată pe 25 septembrie în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că sporul de 15 la sută, va fi acordat începând din luna octombrie. De prevederile legii vor beneficia toți salariații de la stat care pot aduce documente justificative. Concret, bugetarii trebuie să ducă certificatul de încadrare în gradul de handicap la instituția la care lucrează.

Statul vrea să încurajeze angajarea în instituțiile de stat a persoanelor cu handicap. Angajatorii primesc, din luna iulie, o subvenție de la stat în valoare de 2.250 de lei dacă încadrează şomeri, tineri absolvenţi sau persoane cu handicap

Loading...

Citește și

  • Sindicatele încă mai speră că vor salva de sub bisturiul guvernanţilor salariile bugetarilor şi pensiile. Bogdan Hossu, preşedintele Cartelului Alfa, a declarat la ieşirea consultărilor care au avut loc ieri la Parlament că organizaţia pe care o reprezintă a făcut mai multe simulări pentru ca salariile să nu scadă, toate, cu 25%.

  • Dr. Cristian Buşoi, membru în Comisia de Sănătate din Parlamentul European şi fost preşedinte al CNAS, răspunde astăzi la întrebările primite de la cititori pe adresa redacţiei. Iată ce drepturi au persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora.