Să punem capăt puturoșeniei! Refuzi un loc de muncă, pierzi venitul minim

maini_portofel_gol_.jpg

maini portofel
Proiectul de lege a fost depus în Parlament de către deputatul PNL Florin Roman

Un deputat PNL a depus un proiect de lege în Parlament potrivit căruia dacă refuzi un loc de muncă, rămâi fără venitul minim garantat. Liberalul spune că doar aşa pot fi descurajaţi românii care trăiesc pe banii statului, fără să muncească.

Liberalul Florin Roman a depus un proiect de lege în Parlament prin care vrea ca românii care beneficiază de venitul minim garantat de la stat să rămână fără aceşti bani dacă refuză să muncească, potrivit digi24.ro. „În prezent, legea prevede că aceştia pot refuza trei locuri de muncă şi doar în această situaţie pot pierde venitul minim garantat. Proiectul de lege pe care îl propun este, spun eu, unul foarte corect, în sensul că la refuzul unui singur loc de muncă nu mai beneficiezi de acest venit. Legea i-a obişnuit, legea trebuie să îi dezobişnuiască. Trebuie să punem capăt puturoşeniei”, a spus deputatul PNL.

Locuri de muncă se găsesc, numai să vrei să munceşti spun specialiştii în resurse umane. „Având în vedere că ne adresăm oamenilor din sate, din comune, din mediul rural, lucrul în agricultură este foarte bun pentru ei. Sunt companii care îi pot angaja pe o perioadă mai lungă, cum sunt asociaţiile, companiile care investesc în agricultură sau micii producătorii. Pe de altă parte, cei din mediul rural, pot fi pe piaţa forţei de muncă pe domenii cum sunt cel al textilelor, al producţiei”, a explicat consultantul în carieră, Gabriel Chicioreanu.

În aprilie au fost înregistraţi aproape 245.000 de români care beneficiază de venitul minim garantat, pentru care statul a plătit aproape 70 de milioane de lei. Potrivit cifrelor, aproape 25.000 de persoane iau acest ajutor de zece ani, iar anual pentru toate ajutoarele sociale sunt necesare 10 miliarde de lei.

Loading...
 
 

Citește și

  • O agenţie imobiliară din Sevilla le oferă clienţilor săi un loc de muncă cu un salariu lunar de aproximativ 1.000 de euro, anunţă ziarul "Que". Grupul imobiliar Cenis, cu sediul în San Jose de la Rinconada, oferă un loc de muncă unui membru al unei familii care cumpără una din locuinţele scoase la vânzare.

  • Având în vedere că spaniolii cer permise de muncă românilor, ţările nordice din Europa devin o soluţie de luat în considerare pentru cei care vor să emigreze, având în vedere că salariile sunt mai mari decât cele ale "căpşunarilor" spanioli sau ale muncitorilor în construcţii.

  • Din această lună va creşte numărul de beneficiari de venit minim garantat. Anunţul a fost făcut de ministrul muncii, Mariana Câmpeanu. Este vorba despre aproximativ 50.000 de oameni în plus, după ce Guvernul a modificat criteriile de acordare a acestui ajutor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1