S-a redeschis circulația pe Transalpina, cel mai frumos drum din România

transalpina.jpg

Transalpina, drumul care leagă patru județe prin munți
Transalpina, drumul care leagă patru județe prin munți

De sâmbătă, 23 mai, de la ora 8.00, a fost deschisă circulaţia pe Transalpina, între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului. Există însă anumite restricții.

Potrivit reprezentanţilor Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, începând cu data de 23 mai, ora 8.00, s-a reluat circulaţia pe DN 67C, între km 34+800-59+800, între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului. Circulaţia este permisă numai în intervalul orar 8.00-20.00 şi se va desfăşura cu următoarele restricţii: masa maximă autorizată mai mică de 7.5 tone, iar viteza maximă, de 30 de kilometri pe oră. Circulația a fost închisă pe acest tronson la sfârșitul lunii noiembrie 2019.

Transaplina, denumită și Drumul Regelui, este cel mai înalt și mai frumos drum din România. Traversează Munții Parâng de la nord la sud, fiind paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului, între care se află, și leagă localitatea Săliște, din județul Sibiu, de localitatea Novaci, din județul Gorj. De-a lungul celor 148,2 km, șoseaua ”printre nori” are un traseu de poveste, cu monumente ale naturii și bijuterii arhitecturale ridicate în urmă cu câteva secole.

Citește și:

EXCLUSIV Elena Udrea, afacere pe Transalpina. A primit cadou un teren pe când era ministru

Loading...

Citește și