S-a lansat prima mașină de raliu electrică din România și tu poți fi copilot în cursa inaugurală

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Prima mașină sută la sută electrică din România care va concura în campionatul național de raliu a fost lansată azi. Vehiculul, un model VW Golf GTI, va fi pilotat de multiplul campion național Sorin Ghișoi, în Campionatul Național de Viteză în Coasta Dunlop. Înainte de proba inaugurală, patru norocoși vor avea ocazia de a ocupa locul din dreapta al mașinii conduse de Ghișoi.

În ciuda noutății sale, modelul VW Golf sută la sută electric nu e omologat pentru a participa la competiții de raliu. Transformarea sa va avea loc până la sfârșitul lunii mai, pentru ca Sorin Ghișoi să o poată pilota în etapa de raliu din perioada 9-10 iunie 2018, de la Brașov. Până atunci, prima mașină de raliu electrică din România va fi deschizătoare de drumuri  în prima etapă a Campionatului Național de Viteză, care va avea loc la Râșnov, între 21 și 22 aprilie 2018.

Proiectul, susținut de Kaufland România, oferă posibilitatea românilor să ocupe locul din dreapta al mașinii, alături de pilotul Sorin Ghișoi, în deschiderea campionatului. În urma concursului organizat pe Facebook, în perioada 14 aprilie (ora 10.00) – 15 aprilie (ora 23.59), vor fi selectați, prin tragere la sorți, patru norocoși. Ei vor ocupa pe rând locul din dreapta în mașina pilotată de multiplul campion de raliu, în timpul demonstrației de la Râșnov.


    Sorin Ghișoi va pilota mașina, iar tu îl poți seconda. Foto: Arhivă personală
Sorin Ghișoi va pilota mașina, iar tu îl poți seconda. Foto: Arhivă personală

Timp de 8 ore, câștigătorii se vor bucura de spectacol și vor avea ocazia de a parcurge traseul foarte dificil de aproximativ 5 km, unde piloții profesioniști ating în mod normal viteze de până la 230 km/h. De asemenea, urmărind canalul de YouTube Kaufland România, puteți viziona în exclusivitate imagini video din timpul sesiunii de antrenamente, curselor și de making-of al procesului de transformare al mașinii electrice într-una de curse, decolantare și colantare mașină, pregătirea tehnică, verificarea tehnică, precum și procesul de îmbunătățire a performanțelor mașinii. De-a lungul competiției, vor fi organizate diferite evenimente pentru publicul larg care va dori să încurajeze echipa Kaufland e-Rally Team.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
autospeciala politie jpg
shutterstock 23084461 barbat calculator computer laptop plata plati online internet comanda comenzi jpeg
hacker freepik jpg
Stockholm și eleganța Nordului jpeg
parc 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net