S-au rugat şi a venit ploaia!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Canicula ne-a stors! Ne topim pe stradă, pământul s-a crăpat de secetă, legumele şi fructele s-au uscat în gospodării. Disperaţi, oamenii l-au chemat în ajutor pe Dumnezeu pentru câţiva stropi de ploaie!

Preotul paroh Constantin Aniţescu, de la Biserica Bârseşti din Târgu Jiu, s-a rugat duminică alături de enoriaşi pentru ca pământul uscat din cauza secetei să fie udat de precipitaţii.

Localnicii sunt disperaţi pentru că nu a mai plouat de peste o lună şi jumătate, iar recoltele sunt aproape compromise. Preotul le-a ascultat rugăminţile şi a îngenunchiat în faţa altarului, alături de enoriaşi, pentru a invoca forţa divină ca să aducă ploaia.

Galaţi- Bucăţi de gheaţă cu  dimensiuni de până la  3 cm, rezultate în urma  unei furtuni însoţită de  grindină, au rămas pe  străzile din Galaţi, luni  seara. Mai mulţi copaci au  fost smulşi cu tot cu  rădăcină şi au avariat  maşinile parcate.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„Fără apă nu se poate trăi. Toate vieţuitoarele pământului suferă din cauza lipsei de apă, iar agricultura este distrusă. Este o slujbă obişnuită, pentru că preotul trebuie să fie mereu alături de comunitate şi să încerce să le rezolve necazurile", a spus preotul Constantin Aniţescu.

Enoriaşii cred în rugăciunile preotului pentru că au mai fost afectaţi de perioade de secetă prelungite, iar ploaia a venit după ce slujitorul Domnului s-a rugat pentru îndreptarea vremii.

Brăila- Zeci de maşini avariate, geamurile imobilelor  sparte, copaci rupţi sau  smulşi din rădăcină şi  mai multe acoperişuri ale  blocurilor au fost luate  pe sus de vânt. Totul s-a  petrecut după o furtună  care a durat mai puţin de  jumătate de oră

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

„Totul s-a uscat. În grădină nu mai avem nimic şi toate legumele s-au distrus din cauza secetei. Dacă nu avem o sursă pentru a uda, nimic nu se face. Preotul nostru este foarte bun şi sunt convinsă că rugăciunea lui va fi ascultată, iar ploaia va veni curând", a spus Ecaterina Cambrea, una dintre enoriaşe. Şi ruga le-a fost ascultată. Duminică seara a plouat zdravăn în judeţul Gorj, dar şi în alte zone ale ţării: Vâlcea, Argeş, Galaţi, Brăila, Constanţa, chiar şi în Capitală.

Icoana care aduce ploaia

La Iaşi există o icoană făcătoare de minuni, despre care Click! v-a relatat în ziarul de luni, 16 iulie. Zeci de credincioşi din Iaşi s-au rugat la slujba de duminică dimineaţă la copia icoanei Maicii Domnului „Prodromiţa", la Biserica „Toma Cozma" din Iaşi, despre care se spune că aduce ploaia.

De joi se încălzeşte din nou. În weekend, iar 38 de grade!

După trei zile în care am putut respira, meteorologii anunţă că, de mâine, se încălzeşte din nou, iar în weekend, vom avea chiar şi 38 de grade Celsius, în Lunca Dunării.

În Banat şi în unele zone din Transilvania, termometrele vor arăta maxime de 35 de grade, iar în restul zonelor de deal şi de câmpie, 33 de grade. Şi la munte se mai încălzeşte, însă, temperatura nu va depăşi 23 - 24 de grade Celsius.

Potrivit specialiştilor de la Administraţia Naţională de Meteorologie, după acest val de căldură, în perioada 22 - 25 iulie, se vor întoarce vijeliile, mai ales în partea de nord a ţării. Apoi, până la sfârşitul lunii iulie, vremea va fi caldă. Pentru august, meteorologii anunţă, de asemenea, zile caniculare şi ploi puţine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net