Sute de oameni s-au rugat la moaştele Sfântului Nicolae pentru sănătatea copiilor

c15-1-4col.jpg

Coada a înconjurat Biserica Sf. Gheorghe Nou din centrul Capitalei

Credincioşii au stat de ziua Sf. Nicolae şi două ore la coadă la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti, pentru a se închina la moaştele acestui sfânt, considerat ocrotitorul copiilor, dar şi la moaştele Sf. Teodor, aduse în România de o delegaţie din Grecia.

Sute de credincioşi au stat la coadă vineri pentru a se ruga la moaştele Sf. Nicolae (ocrotitorul copiilor, al săracilor şi al femeilor nemăritate), adăpostite de Biserica Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti, dar şi la moaştele cu capul Sfântului Teodor Stratilat, aduse special din Grecia de către o delegaţie oficială.

c25-2-2col.jpg

Credincioşii s-au rugat pentru copii, dar şi pentru fetele singure

 

Iată povestea acestui martir care a săvârşit nenumărate minuni. Sfântul Mare Mucenic Teodor a pătimit pentru Hristos sub domnia împăratului Lichinie, în cetatea Eracliei, unde era voievod. Împăratul Lichinie era păgân şi persecuta creştinii.

Sfârşitul său a fost în 8 februarie, iar în această dată se cinsteşte aducerea moaştelor din cetatea Eracliei în Evhaita, patria lui. Oamenii s-au rugat în aceste zile la Sf. Nicolae pentru sănătatea copiilor, dar şi pentru bunăstare. Ierarhul Nicolae este unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii, datorită nenumăratelor minuni săvârşite atât în timpul vieţii, cât şi după moartea sa, fiind supranumit „Făcătorul de Minuni”.

c35-3-2col.jpg

Credincioşii s-au rugat pentru copii, dar şi pentru fetele singure

”Ne-am rugat pentru sănătate şi spor, dar şi pentru copiii noştri”, ne-a spus Petruţa din Bucureşti. ”Eu m-am rugat ca fiica mea să-şi găsească un soţ bun şi sper ca Dumnezeu şi Sf. Nicolae să-mi asculte rugile, pentru că vreau nepoţi”, ne-a mai spus o credincioasă care a venit tocmai de la Piteşti. Sfântul Nicolae este serbat în calendarul ortodox în fiecare an, la 6 decembrie, zi în care peste 800.000 de români îşi serbează onomastica.

Mormântul Sfântului Nicolae se află la Bari

Mii de pelerini din toată lumea vin să se roage la mormântul Sfântului Nicolae de la Bari, Italia. Se spune că acesta şi-a ales singur locul în care să-şi doarmă somnul de veci. Multe femei care nu puteau face copii au rămas însărcinate după ce au venit să se roage la mormântul său de la Bari.

 

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1