Romii, revoltaţi împotriva fraţilor Cioabă: «Jos regii!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La doar două zile după ce Florin Cioabă a fost înmormântat şi ambii săi fii au fost încoronaţi regi, în rândul romilor a izbucnit un scandal. Aceştia nu vor să aibă doi regi.

În noaptea în care urmaşii lui Florin Cioabă au fost înscăunaţi, Dorin, fiul cel mare, a încercat să dea impresia că lucrurile au fost decise de comun acord şi că el şi fratele lui fac o echipă.

VIDEO Neînţelegeri la înmormântarea lui Florin Cioabă! Uite ce s-a întâmplat!

FOTO Regele Cioabă a plecat, alţi doi regi s-au înscăunat

La doar câteva ore însă, Daniel, fiul cel mic, a declarat la un post de televiziune că era normal ca el să preia coroana întrucât Dorin nu poate avea copii. Replica lui Dorin a venit a doua zi.

† Florin Cioabă

simeon stalpnicul png

"Am un băiat, cum să nu am copii? Fratele meu e influenţat negativ de anumite persoane. Este foarte urât din partea lui. El a urmărit doar să ia un titlu şi nu să se implice în toată treaba asta", a spus Dorin Cioabă. Situaţia de la Sibiu a declanşat nemulţumire în rândul romilor din ţară.

"De acum nu are să mai existe nici bulibaşă, nici împărat, nici rege. Noi nu avem nimic cu familia Cioabă, dar alt rege nu se mai poate înlocui. Să-şi ducă coroana în Sibiu, dar nu la noi. Să fie şefi în judeţul lor, nu în toată ţara, că nu au făcut nimic pentru noi", a spus, pentru dcnews.ro, Ferdinand Stănescu, liderul ţiganilor din Iaşi. Protestele au pornit chiar din Gorj, judeţul natal al lui Florin Cioabă.

"N-a fost hotărârea noastră, a Gorjului, a Vâlcei, a Piteştiului, a Craiovei. Dar dacă erau cinci urmaşi, 4-5 coroane trebuiau ca să se încoroneze? Nu vrem regi!", a spus Radu Biriţă, unul dintre protestatari. Regele internaţional al romilor creştini, Dan Stănescu, susţine că  unul dintre cei doi fraţi trebuie să renunţe la titlu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net