România vrea să cumpere echipamente de 200 de milioane de lei pentru combaterea coronavirusului!

Ultima actualizare:

    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nelu Tătaru, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, a declarat pentru Libertatea că echipamentele destinate pregătirii României pentru coronavirus costă aproximativ 200 de milioane de lei.

În urmă cu câteva zile ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, anunţa că România va fi pregătită să combată eventualele cazuri de coronavirus abia în martie. Secretarul de stat în ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a clarificat, pentru Libertatea, situaţia la zi în legătură cu pregătirea instituţională legată de coronavirus. „Domnul Cîţu se referea la echipamentele de protecţie. Tot ce înseamnă măşti, combinezoane, astfel încât România să deţină un stoc. Noi folosim în momentul de faţă stocurile pe care le-am avut pentru Ebola.

Noi am făcut socoteala că ne trebuie cam 1,7 milioane de seturi de echipamente, care ar costa cam 200 de milioane de lei. Săptămâna trecută se cereau pentru fiecare minister în parte câte 10 oferte pentru echipamentele speficice. Aceste echipamente sunt strict pentru dotarea spitalelor”, a declarat Nelu Tătaru.Noi folosim în momentul de faţă stocurile pe care le-am avut pentru Ebola. Noi am făcut socoteala că ne trebuie cam 1,7 milioane de seturi de echipamente, care ar costa cam 200 de milioane de lei”, a spus Nelu Tătaru, secretar de stat Ministerul Sănătăţii.

Directorul de la Matei Balş, Adrian Streinu Cercel, susţine că avem suficiente kituri pentru coronavirus. Secretarul de stat din cadrul ministerului Sănătăţii a subliniat că domnul Streinu Cercel de la Matei Balş se referă la kiturile, care conţin 150 de teste moleculare, folosite la diagnosticarea coronaviruslui.

„Noi avem echipamente pentru spitalele de boli infecţioase, kiturile le avem, dar domnul Cercel nu se referea la stocurile din anunţul ministrului Câţu”, punctează Nelu Tătaru. Potrivit secretarului de stat din ministerul Sănătăţii, România dispune de câte 5.000 de kituri pentru fiecare din cele două centre de boli infecţioase din Bucureşti, şi câte 500 de kituri pentru fiecare din cele 4 centre din ţară, Cluj, Iaşi, Timişoara și Constanţa.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net