România, trei anotimpuri într-o săptămână. Temperaturi de vară în weekend

Ultima actualizare:

    Din acest weekend vom  avea temperaturi de vară
Din acest weekend vom avea temperaturi de vară

Vremea de la noi din ţară trece prin schimbări radicale în aceste zile. De la primăvară, s-a întors iarna în toată puterea cuvântului. La munte ninge viscolit, stratul de zăpadă depăşeşte un metru, iar drumarii intervin în forţă. Nu va ţine mult. De duminică, un val de aer tropical pune stăpânire pe România. Temperaturile maxime vor ajunge la 27-28 de grade Celsius.

Soare, cald, frumos, temperaturi de 20 de grade – aşa a debutat luna lui Florar. Dar nu a ţinut mult. Meteorologii au emis zilele trecute mai multe avertizări de vreme rea, coduri de ploi, grindină şi vijelii. Până joi seara, 12 judeţe şi zona montană înaltă erau sub cod galben de vânt şi de viscol. Pe Transfăgărăşan şi pe mai multe sectoare de drum din judeţul Harghita a nins ieri ca-n poveşti. 

„Pe drumurile de munte din centrul ţării avem parte de o zi de iarnă adevărată. În acest moment, ninge pe Transfăgărăşan, în zona Bâlea Lac şi pe mai multe sectoare de drum din judeţul Harghita. DRDP Braşov acţionează cu utilajele proprii pentru curăţarea carosabilului”, a transmis, joi, DRDP Braşov, citat de News.ro. Potrivit meteorologilor, zona de munte a judeţului Sibiu a fost sub cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori. La Bâlea Lac, temperatura era de 3 grade, iar stratul de zăpadă măsura 1,3 metri. În judeţul Neamţ, un front de aer rece a adus grindină, iar pe munte ploile s-au transformat rapid din ploaie în ninsoare. Termometrele au indicat -3 grade Celsius pe Ceahlău, iar în Piatra Neamţ şi Roman erau valori termice de 5 grade.  

Clădirea Staţiei meteo Toaca,  din masivul Ceahlău
Clădirea Staţiei meteo Toaca, din masivul Ceahlău

De vineri, 8 mai, cerul României se înseninează şi temperaturile încep să crească. Trecem direct la vară. Temperaturile maxime ating 22 de grade, se domoleşte vântul şi se opresc ploile. Apoi, sâmbătă, e anunţat acelaşi cer senin şi se mai adună câteva grade în termometre. Maximele ating 25 de grade, pentru ca duminică să fie şi mai cald în unele regiuni. Potrivit ANM, în Banat, Crişana, Muntenia, Oltenia maximele ajung la 26-28 de grade Celsius.

Ieri a nins ca-n povești la  munte. Așa arăta Cabana  Giumalău din Vatra Dornei
Ieri a nins ca-n povești la munte. Așa arăta Cabana Giumalău din Vatra Dornei

Atmosferă de primăvară la  începutul lunii mai, în București
Atmosferă de primăvară la începutul lunii mai, în București

Luni, 11 mai, meteorologii anunţă pentru sud-estul ţării temperaturi-record de 30 de grade. Vremea deosebit de caldă este adusă de un val de aer tropical, din nordul Africii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net