România paralizată de iarnă: «Suntem blocaţi de 12 ore în zăpadă!»

Citeste tot despre: 

Zăpada şi viscolul au pus stăpânire pe aproape toată ţara. Cea mai gravă situaţie a fost în jumătatea de nord a Moldovei, în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna şi jumătatea vestică a judeţului Vrancea.

Şapte drumuri naţionale au fost blocate, ieri, din cauza zăpezii şi a poleiului. Viscolul puternic i-a împiedicat pe drumari să intervină pentru curăţarea carosabilului.

Astfel, zeci de oameni au rămas înzăpeziţi în nordul Moldovei de mai bine de 12 ore, potrivit rtv.net. Două microbuze pline cu călători şi mai multe autoturisme au rămas blocate în nămeţi între Vaslui şi Iaşi.

Botoşani


Pompierii au scos din nămeţi 55 de persoane şi le-au dus la şcoli sau cămine culturale unde li s-a pus la dispoziţie ceai cald şi mâncare. În judeţul Vaslui, prefectul a solicitat ajutorul Armatei, după ce zeci de maşini au rămas blocate.

Şoferii au rămas înzăpeziţi pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi judeţene. Iar în localitatea Băluşenii Noi, din Botoşani, un bărbat a fost găsit în zăpadă, inconştient. În judeţul Suceava, circa 500 de gospodării au rămas ieri fără curent electric.

Vaslui


Vântul a suflat în rafale, de până la 80 de kilometri la oră. Situaţie dramatică în Botoşani. Un echipaj ISU a sărit în ajutorul unul bebeluş de 9 luni, opărit cu apă fiartă, dar a rămas blocat în nămeţi. În cele din urmă, a sosit un elicopter care a preluat copilul şi l-a adus în Capitală.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1