Români care nu se tem de Brexit. Nelu Ciorba construieşte case pentru milionarii englezi

Ultima actualizare:

    Angela şi Nelu Ciorba, proprietarii unei companii de succesFoto: Arhivă personală
Angela şi Nelu Ciorba, proprietarii unei companii de succesFoto: Arhivă personală

Referendumul recent din Marea Britanie, în urma căruia populaţia a ales ieşirea din Uniunea Europeană, i-a panicat pe mulţi dintre sutele de mii de români din Insulă. Sunt însă şi conanţionali de-ai noştri care nu se sperie că-şi vor pierde locul de muncă şi că vor fi nevoiţi să revină în ţară. Vă prezentăm poveştile a doi dintre românii care muncesc şi prosperă în Anglia.

Dacă îţi vezi de treabă cu pasiune şi cu corectitudine, n-ai de ce să-ţi faci probleme privind temutul Brexit, adică divorţul Marii Britanii de Uniunea Europeană, spun doi dintre românii stabiliţi de mai mulţi ani la Londra.

Nelu Ciorba a venit în Marea Britanie în 2007, ocupând o funcţie de conducere într-o companie de construcţii din Londra, apoi, în 2011 şi-a înfiinţat propria firmă. La sugestia unui arhitect, şi-a denumit compania Ciorba Construction Ltd (CC Ltd). “Am pornit cu renovări de apartamente, iar la început am avut pierderi considerabile. A venit însă un moment când lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată şi a început ascensiunea”, povesteşte românul originar din Satu Mare. Secretul succesului? “Credinţă în Dumnezeu, relaţii oneste în afaceri, calitatea muncii şi respect între muncitori” – iată cele patru principii după care se ghidează Ciorba.

Un tânăr ambiţios: Bogdan Tincu
Un tânăr ambiţios: Bogdan Tincu

Are contracte cu bancheri şi cu avocaţi

Aşa arată la interior locuinţele construite de compania românului
Aşa arată la interior locuinţele construite de compania românului

Compania are doi angajaţi: Nelu Ciorba şi Angela, soţia sa. Muncitorii care lucrează pentru firmă, majoritatea români, sunt angajaţi pe bază de contract pentru fiecare proiect. După trei ani de activitate, Ciorba Construction a primit medalia de argint din partea Considerate Construction Scheme, organizaţia independentă susţinută de Guvernul Marii Britanii pentru a îmbunătăţi imaginea industriei de construcţii.

În prezent, compania românului are clienţi din segmentul de sus al societăţii: bancheri, directori de televiziune, parlamentari, manageri, avocaţi ori oameni de afaceri. “Recent am încheiat un contract cu a doua cea mai bogată familie din Malaysia”, se mândreşte Nelu Ciorba.

Citeşte articolul complet şi vezi mai multe fotografii pe adevarul.ro!

Bogdan Tincu face aplicaţii pentru telefonul mobil

Una dintre casele ridicate de compania lui Nelu Ciorba pentru bogaţii Londrei
Una dintre casele ridicate de compania lui Nelu Ciorba pentru bogaţii Londrei

Bogdan Tincu are 26 de ani şi e absolvent al Facultăţii de Jurnalism. După o scurtă activitate în presă, tânărul din Satu Mare a decis să lucreze în Marea Britanie. A venit la Londra în 2012 şi a luat-o de la zero, alegând să studieze, mai mult pe cont propriu, şi să lucreze în domeniul IT. „Am încercat mai multe joburi. Întâi la o brutărie, fiindcă aveam nevoie de bani, apoi am ajuns la o companie pe partea de suport tehnic”. Bogdan a muncit şi la o firmă care producea decoraţiuni, unde a avut ocazia să amenajeze casele unor fotbalişti faimoşi de la Arsenal şi de la Chelsea. Visul lui era să ajungă în IT, învăţând singur, seară de seară, după ce venea de la lucru. Şi-a deschis propria firmă, unde creează aplicaţii pentru telefonul mobil şi pentru tabletă. El a dezvoltat şi un joc de cultură generală, care a ajuns la 3.000 de utilizatori pe zi. “Există şi luni slabe, când mă mulţumesc cu câteva sute de lire sterline. Am şi perioade bune, când ajung la câteva mii de lire din contractele pe care le am”, mărturiseşte românul. De asemenea, Bogdan are comenzi pentru a realiza diferite platforme online.

Nu se sperie de Brexit, dar speră ca, într-o bună zi, să se întoarcă în ţară şi să pună pe picioare, alături de alte persoane, o afacere redutabilă în domeniul IT, atât de drag lui.

Citeşte întreaga poveste pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net