Român, condamant la închisoare pe viaţă în Germania, după ce a ucis o sportivă în pădure

untitled.png

Foto
Românul a ucis o alergătoare, cu sânge rece, în mijlocul pădurii
Foto:Getty

Un şofer român în vârstă de 40 de ani, domiciliat la Freiburg, în Germaniei, a fost condamnat vineri, 22 decembrie,la închisoare pe viaţă de un tribunal din Freiburg, fiind găsit vinovat de violarea şi asasinarea unei tinere alergătoare în noiembrie 2016, transmite AFP, citat de Agerpres.

Inculpatul, prezentat sub numele de Cătălin C., care mai este suspectat şi de moartea unei franţuzoaice în Austria, în 2014, a fost găsit vinovat de violarea şi asasinarea tinerei Carolin Gruber, de 27 de ani. Victima a fost agresată în timp ce făcea jogging într-o pădure din Freiburg, în apropierea frontierei cu Franţa, potrivit Agerpers. Inculpatul nu a recunoscut că a violat-o pe tânără, în schimb a mărturisit că a lovit-o mortal, în cap, cu o sticlă. "Ştiu că ceea ce am făcut este de neiertat. A existat agresivitate în mine, dar fără nicio motivaţie sexuală', a declarat el într-o scrisoare citită de avocat în instanţă. Atunci când i-a fost prezentată reconstituirea cazului, în cel mai mic detaliu, bărbatul s-a arătat foarte surpins de cele auzite şi a declarat că în momentul comiterii faptei de neiertat se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Conform DPA, el mai este suspectat şi pentru violarea şi uciderea unei tinere, în anul 2014, în Austria. Lucile Klobut, o studentă de 20 de ani a fost găsită moartă în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2014, pe malul râului Inn la Kufstein, în Tirolul austriac, victimă a mai multor lovituri violente la cap. Românul i-ar fi mărturisit crima unui expert psihiatric, potrivit aceleiaşi agenţii. Cele două cazuri sun conectate şi indică acelaşi autor pentru că la locul comiterii celor două crime s-au găsit urmele ADN aparţinâd românului acuzat.

Loading...