Rezultate slabe la simularea evaluării naționale și examenului de bacalaureat

elev.jpg

elev
Doar jumătate dintre elevii înscriși la simularea probelor de evaluare națională au luat note de trecere
Foto: Getty

Și anul acesta s-au înregistrat rezultate slabe la simularea probelor pentru evaluarea națională. Doar jumătate dintre candidați au reușit să obțină note mai mari de 5, cel puțin din datele publicate până acum.

După ce o parte dintre rezultate au fost publicate în cșoli, inspectoratele au început centralizarea notelor, dar din ultimele informații, acestea nu sunt prea îmbucurătoare. Potrivit Digi 24, în Arad, doar 45% dintre elevii de clasa a opta au luat note de trecere, în Covasna, 43%, Cluj și Bihor, 48%. Sibiu și Alba au înregistrat un procent ceva mai mare, de 55% în ambele județe.

Conform sursei citate, în ciuda faptului că rezultatele la simulări sunt slabe, ele sunt mai mari decât cele de anul trecut. „La clasa a VIII-a, procentele sunt de 49,5%. Acesta este procentul de promovabilitate, ceea ce este mai mare sensibil cu vreo 7%. Anul trecut a fost în jur de 42%”, a precizat Mihaela Petrov, inspector școlar general adjunct al ISJ Timiș.

Situația se prezintă asemănător și la simularea examenului de bacalaureat. Din fericire pentru elevi, notele obținute acum nu vor fi trecute în catalog, dar reprezintă un reper îngrijorător ce va fi discutat cu profe

Calendarul Evaluării Naţionale

19 iunie - Limba română

21 iunie - Matematică

26 iunie - Afişarea rezultatelor, înainte de contestaţii

30 iunie - Afişarea rezultatelor finale

sorii și elevii. Până la examene mai sunt mai puțin de trei luni.

Loading...