Revoltător. Un alt pacient a murit după ce a fost plimbat între spitale, la Brașov

Ultima actualizare:

    Rudele bărbatului susțin că decesul ar fi fost provocat de o injecție făcută de medicii de pe ambulanța chemată la locuința lui
Rudele bărbatului susțin că decesul ar fi fost provocat de o injecție făcută de medicii de pe ambulanța chemată la locuința lui

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Brașov face o anchetă în cazul unui bărbat de 49 de ani, care a murit în unitatea medicală, după ce a fost plimbat între spitale. Rudele susțin că decesul ar fi fost provocat de o injecție făcută de medicii de pe ambulanța chemată la locuința lui.

Șeful Serviciului de Ambulanță Brașov, Liviu Stelea, a declarat că în 9 aprilie, în jurul orei 9.00, o autosanitară a fost solicitată să intervină în localitatea Săcele, la un bărbat de 49 de ani, care se simțea rău. Astfel, la fața locului s-a deplasat un echipaj de la subunitatea Tărlungeni, format din șofer și asistentă, care a constatat că bărbatul se afla în șoc anafilactic, el luând un medicament piafen pentru o durere de cap.

”S-a constatat că este vorba despre un șoc anafilactic, pacientul fiind cunoscut cu alergie la algocalmin. El luase piafen, care conține algocalmin. Date fiind aceste informații, s-a solicitt o altă ambulanță, cu medic. Pacientul a fost dus în ambulanță unde i s-a făcut o injecție cu adrenalină, specifică în cazurile de șoc anafilactic. El a fost dus, în jurul orei 10.00, la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Brașov”, a spus Stelea, potrivit Mediafax.

După câteva ore, medicii de la SJU Braşov l-au trimis acasă pe bărbat, însă seara acesta a început să se simtă din nou rău, piciorul unde i se făcuse injecţia începând să i se umfle.  Liviu Stelea a precizat că în seara zilei de 9 aprilie este solicitată din nou o ambulanță la locuința bărbatului.

”El este dus din nou la UPU, apoi la ora 4.00 se solicită ambulanța pentru transferul pacientului la Spitalul de Boli Infecțioase, unde rămâne până la ora 15.00, când se solicită transportul înapoi la Spitalul Județean Brașov, pentru a fi văzut de un chirurg. Medicul chirurg constată că infecția este extinsă la tot piciorul și, sub anestezie generală, bărbatul este supus unei incizii de sus până jos”, a mai spus Stelea. Potrivit acestuia, pacientul moare la Spitalul Județean Brașov după aproape trei ore de la intervenție.

De asemenea, Stelea a spus că familia bărbatului decedat susține că infecția de la picior a fost cauzată de injecția făcută de medicii de pe ambulanță, el precizând însă că acest lucru este puțin probabil

Raportul medicilor legişti arată că bărbatul a murit din cauza unei ”celulite necrozate” la piciorul stâng şi că acesta nu suferea de vreo afecţiune cronică. Conducerea spitalului a deschis o anchetă în acest caz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net