Primele rețineri în dosarul cluburilor de lux. Ce vedete sunt implicate

Ultima actualizare:

    Tudor Constantinescu este patronul cofetăriilor Chocolat
Tudor Constantinescu este patronul cofetăriilor Chocolat

Rețineri în dosarul de evaziune fiscală la cluburi și restaurante de lux. Printre încătușați se află și celebrul bucătar Tudor Constantinescu, care este patronul grupului Chocolat. Acesta este acuzat de coordonarea unui grup infracțional.

Afaceristul are 39 de ani și a fost reţinut în această dimineaţă. Procurorii DIICOT îl acuză că este ”creierul” unui grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Ar fi folosit un soft la casele de marcat pentru a ține contabilitate dublă. Astfel că una plătea clientul, alta vedea statul. Impozitul era mai mic, câştigul mai mare.

De exemplu, pentru o şampanie care costa 500 de lei clientul primea bon fiscal pentru suma plătită, dar, în paralel, în casa de marcat produsul era înregistrat cu doar 170 de lei. La finalul lunii patronii raportau la fisc cea mai mică sumă.

Pe pagina sa de Facebook, patronul cofetăriilor  Chocolat a anunţat că va colabora cu anchetatorii, pentru a demonstra că e nevinovat. În plus, el le cere iertare clienţilor.

Ieri seară, înainte de a fi ridicat de procurorii DIICOT, de pe aeroportul ”Henri Coandă”, Tudor Constantinescu, s-a plâns că este controlat prea des de autorităţile statului.

”În șase luni am avut 31 de controale”

„90% din timpul meu este investit în această afacere. Am ajuns să dorm precum copiii. Mă trezesc din 3 în 3 ore şi plâng de frumuseţea vieţii antreprenoriale. În ultimele 6 luni am avut 31 de controale. Asta este frustrarea mea. Parcă vor să te distrugă, în loc să te ridice”, a declarat patronul care e a devenit cunoscut în urma emisunii Top Chef, de la Antena1, unde era jurat.

După gratii au ajuns alți trei patroni, printre care Cristian Cucona și Mihail Moroșan, iar alte cinci persoane au fost puse sub control judiciar.

Percheziționate și restaurantele lui Olăroiu și Gino Iorgulescu

Percheziţii au fost şi la cluburile Fratelli, Le Club, Biutiful, dar şi la restaurantele Trattoria Il Calcio. Cele din urmă sunt deținute de Gino Iorgulescu, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, și Cosmin Olăroiu, antrenor la Al Ahli –î n Emiratele Arabe Unite.

În total, procurorii au verificat 43 de imobile, de unde au ridicat saci întregi cu documente, calculatoare şi case de marcat.

Prejudiciul poate să depășească 10 milioane de euro.

Clubul Princess, închis de pompieri

Tot aseară a fost închis de Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă București-Ilfov primul club din Capitală după tragedia de la Colectiv.

Vorbim despre Princess, care nu avea autorizație PSI și nu respecta nici o normă în domeniul siguranței publice, din acest punct de vedere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net