Regele Mihai, în stare extrem de gravă! Nu poate fi mutat la spital

rege.jpg

regele mihai stare grava boala
Regele Mihai I, într-una din ultimele fotografii făcute publice
Foto: arhivă personală

Starea de sănătate a Regelui Mihai se degradează de la o zi la alta, iar medicii se tem că deplasarea la spital pentru tratamnent i-ar putea fi fatală. Într-un comunicat oficial al Casei Regale se arată că atâta timp cât mutarea de la reşedinţa privată este riscantă, s-a convenit să se acţioneze pe prevenirea suferinţei şi pe păstrarea confortului fizic şi psihologic, a transmis, duminică, Biroul de Presă al Majestăţii Sale. În document se mai precizează că prezenţa la reşedinţa privată din Elveţia va continua să fie limitată doar la fiicele Majestăţii Sale şi la Mitropolitul Iosif.

Biroul de presă al Regelui Mihai transmite că în zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie semnele vitale ale Majestăţii Sale se află pe o platformă constantă, iar medicii au administrat o medicaţie care să uşureze somnul şi respiraţia.

Cu toate acestea, Regele Mihai continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate, iar scăderea accentuată a capacităţilor fizice şi a capacităţii de comunicare, precum şi imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la acelaşi nivel.

"Regele Mihai este îngrijit la domiciliu cu excepţionala competenţă şi cu mare grijă de o amplă echipă medicală. Doctorii evaluează zilnic starea Majestăţii Sale. Medicii au transmis faptul că, în actuala stare în care se află Majestatea Sa, Principesa Moştenitoare Margareta poate să se întoarcă în România deocamdată, pentru a-şi relua activităţile publice. Medicii consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reşedinţa privată la spital. Ei sunt unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat Majestăţii Sale să se concentreze acum pe prevenirea suferinţei şi pe păstrarea confortului fizic şi psihologic al Suveranului", spune sursa citată.

De asemenea, Biroul de Presă al Regelui Mihai spune că Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a fost la reşedinţa din Elveţia în mai multe rânduri şi l-a împărtăşit pe rege. 

"În afară de Principesa Moştenitoare Margareta şi de Principele Radu, prezenţa la reşedinţa privată din Elveţia va continua să fie limitată doar la fiicele Majestăţii Sale şi la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său). Personalul Casei Majestăţii Sale va continua, cu devotament şi însufleţire, misiunea pe lângă Regele Mihai I", se adaugă în comunicatul citat.

Casa Regală a anunţat în 6 noiembrie că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi că acesta prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei, principesa Margareta aflându-se deja la reşedinţa privată din Elveţia. Un alt comunicat, din 8 noiembrie, preciza că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă şi că nu va exista niciun eveniment organizat la reşedinţa acestuia. 

Regele Mihai a împlinit 96 de ani în 25 octombrie. Anul trecut a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

loading...
Loading...

Citește și