Regele Mihai, operat de cancer la 94 de ani

m17-act-1-doar-el-3-col-1.jpg

Regele Mihai I este ultimul Rege al României, fiul Regelui Carol al II-lea și al Reginei Elena
Foto: Click!/familiaregala.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Regele Mihai (94 de ani) este foarte bolnav, Majestatea Sa fiind operat, de curând, de o formă gravă de cancer. Veştile vin din Elveţia, unde miercuri (2 martie) s-a întrunit Consiliul Regal. Din cauza bolii, care necesită un tratament solicitant, Regele a anunţat că se retrage din viaţa publică.

„În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical”, îşi începe Regele Mihai mesajul transmis ieri de avocatul Casei Regale, Andrew Popper. Este vorba de un diagnostic crunt, respectiv „carcinom epidermoid metastazant” şi „leucemie cronică”, două forme de cancer. „Carcinomul epidermoid este fie un cancer de piele, fie de organ. Faptul că este metastazant, înseamnă că sunt afectate mai multe organe. Referitor la diagnosticul de leucemie cronică, aceasta este tot un cancer, dar al sângelui”, ne-a explicat dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic primar la Institutul de Oncologie „Alex. Trestioreanu” din Bucureşti.

m27-act-2-3col8cm.jpg

Elveţia . După Anul Nou, Principesa Margareta i-a dus Regelui mesajele primite de Sărbători
Foto: Click!/familiaregala.ro

Pentru un astfel de diagnostic, tratamentul este unul foarte dur, lucru menţionat, de altfel, şi de reprezentanţii Casei Regale. „Majestatea Sa urmează un tratament complex şi solicitant, care îl împiedică să apară în public, având nevoie de o perioadă de refacere”.
Aşadar, Regele Mihai a desemnat-o pe fiica sa, Principesa Margareta, să îl reprezinte în toate activităţile publice. „Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continuie menirea şi să prezinte sfatul său custodelui coroanei. Consiliul Regal rămâne la dispoziţia custodelui coroanei”.

Și Regina Ana este bolnavă


În ultimul an, veștile despre starea de sănătate a Reginei Ana (92 de ani) nu erau prea bune. Se știe, de altfel, că din această cauză, Majestățile Lor nu au mai venit în România să petreacă Sărbătorile de iarnă, așa cum obișnuiau să facă anual, rămânând la reședința din Elveția. După Anul Nou, când Principesa Margareta și Principele Radu i-au vizitat, Regina Ana se afla încă la o clinică medicală pentru efectuarea unor analize.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • regele mihai I al romaniei cancer

    Anunțul făcut miercuri (2 martie) de Casa Regală a României a căzut ca o secure: Regele Mihai I (94 de ani) este bolnav de cancer. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt „carcinom epidermoid metastazant” şi „leucemie cronică”. Click! îți spune mai multe detalii despre boala fostului suveran.

  • regele mihai I al romaniei

    La începutul acestui an, mai multe voci au susținut că Regele Mihai I al României ar fi murit, iar Casa Regală ar ține secret acest lucru. Presupunerile porneau de la absența din spațiul public a Majestății Sale. În 2015, Casa Regală a României a fost reprezentată mai mult de Principesa Margareta și soțul acesteia, Principele Radu. Miercuri, 2 martie, Regele Mihai a transmis că se retrage din viața publică, după ce a primit vestea că este bolnav de cancer.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5