Regele Mihai a lăsat moștenire un obiect legendar, de o valoare inestimabilă

rege_regina_2.jpg

regele mihai
Regele Mihai ar fi fost posesorul unui cea extrem de rar, de o valoarea inestimabilă
Foto: arhivă personală

Regele Mihai ar fi fost deținătorul unui ceas de o valoarea inestimabilă. A fost realizat de unul dintre cei mai renumiți ceasornicari din lume și este atât de rar, încât doar câteva persoane au un astfel de ceas. Valoarea lui este cu atât mai mare cu cât s-a crezut inițial că obiectul a dispărut încă din anii 1940.

Bloomberg a realizat un ampluu studiu despre ceasul Regelui Mihai, despre care se crede acum că a fost lăsat moștenirea familiei regale. Este vorba despre un ceas Patek Philippe 1518, realizat de ceasornicarul cu același nume. Este primul cronograf calendaristic perpetuu produs în serie și primul din familia ceasurilor care au devenit marca înregistrată a lui Patek Philippe, în îurmă cu aproape o sută de ani. modelul ar fi fost fabricat pentru prima dată în 1941 și timp de 13 ani au fost fabricate doar 281 de exemplare.

800x-1.jpg

regele mihai ceas
Ceas Patek Philippe 1518
Foto: Hodinkee

Potrivit sursei citate, majoritatea dintre ceasurile Patek Philippe a fost realizată din aur galben sau auriu roz și doar patru dintre ele au fost făcute din oțel. Un biograf al ceasornicarului sugerează însă că au fost fabricate și modele din platină și dintr-un aliaj metalic.

mihai.jpg

regele mihai
Portretul din tinerețe al Regelui Mihai, în care avea la mână un ceas Patek Philippe 1518

Singura dovadă că Regele Mihai ar fi posesorul unui ceas atât de rar este un portret fotografic din tinerețe, în uniformă militară, în care stă cu mâinile încrucișate, iar la încheietura mâinii stângi se poate vedea un ceas Patek Philippe, dar cum imaginea este alb-negru, nu se știe exact din ce material a fost fabricat. Mulți sunt de părere că ar fi vorba de unul dintre modelele din aliaj metalic.

400x-1.jpg

regele mihai
În acest portret, ceasul Regelui Mihai pare să fie din aur roz
Foto: Hodinkee

Mai există un portret foto al Regelui Mihai, unul color, din perioada bătrâneții, în care ceasul pare a fi realizat din aur roz sau galben.

În anul 2006, un ceas Patek Philippe 1518 din aur galben a fost vândut la prețul de 598.000 de franci elvețieni (aproape 511.000 de euro), la o licitație organizată de Philips. Tot atunci, a fost cumpărat un model similar, dar cu un cristal, la prețul de 1.474.000 de franci elvețieni (1.202.000 de euro).

Loading...

Citește și

  • regele mihai

    Fostul director al Casei Regale, Dan Bădic, a cerut canonizarea Regelui Mihai, în semn de respect profund pentru actele sale de eroism din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române spun însă că nu va fi posibil deoarece acțiunile sale de binefacere au legătură cu domeniul politic, nu religios.

  • Mulţi dintre români l-au iubit, mulţi i-au ascultat mesajele de Crăciun mai ceva decât pastoralele Patriarhului, poate şi mai mulţi i-au aşteptat întoarcerea pe tron după 1990. Pentru că Regele Mihai a abdicat forţat de comunişti în decembrie 1947 şi a părăsit România, cu trenul, o lună mai târziu. El a negat mereu acuzele comuniştilor că şi-ar fi încărcat trenul cu tablouri şi aur.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1