Rege în dizgrație. Ce avere are, de fapt, Dorin Cioabă

Ultima actualizare:

    Dorin Cioabă s-a autoproclamat rege al tuturor romilor, după moartea tatălui său. Foto: Facebook/Dorin Cioabă
Dorin Cioabă s-a autoproclamat rege al tuturor romilor, după moartea tatălui său. Foto: Facebook/Dorin Cioabă

Dorin Cioabă este rege pentru comunitatea romă doar cu numele. Situația sa financiară nici nu se apropie măcar de cea a unui suveran care deține acest titlu. Nu se știe ce a făcut cu averea primită de la tatăl său, Florin Cioabă, nu se descurcă deloc în afaceri, iar creditorii îi bat la ușă.

Regele romilor, Dorin Cioabă, nu are doar probleme cu banii, ci și cu justiția. Soția sa, Sighișoara, a fost ridicată de mascați miercuri dimineață pentru a da explicații în legătură cu relațiile comerciale pe care le-a avut în trecut cu o societate acuzată de evaziune fiscală. Familia regală a romilor a fost trezită de procurori și polițiști și invitată la audieri. „Soția mea a fost citată pe data de 8 septembrie, dar atunci am avut serbare, am avut acțiuni în toată țara, și nu am putut să mergem. Și ei au venit cu mascații, tipic poliției. Organele de cercetare înțeleg să facă circ, căci, vă dați seama, suntem o familie de infractori. M-am speriat când am văzut maimuțele astea”, a declarat Dorin Cioabă imediat ce soția sa a fost ridicată de polițiști.

Autointitulatul rege al romilor spune că e o neînțelegere la mijloc. Soția sa, care deținea două societăți comerciale, a fost chemată la audieri după ce a avut relații comerciale cu o firmă suspectată de încălcarea legii. „Ce am făcut, domne? Că am colaborat cu o firmă. Foarte bine, haide să vedem care e problema. Ce, n-avem voie? Dacă au colaborat două firme de țigani, există suspiciunea că țiganii au fraudat statul”, a spus Cioabă.

Afacerile cu fier vechi l-au adus la sapă de lemn

Dorin și Sighișoara Cioabă au deținut două societăți comerciale care au avut ca obiect de activitate prelucrarea și comercializarea metalelor neferoase. În afaceri nu le-a mers prea bine, dovadă stând faptul că ambele societăți sunt pe butuci, în procedură de faliment. Dar, tranzacțiile cu fier vechi și plumb le-au atras și necazurile de acum. Procurorii susțin că administratorul societăților, Sighișoara Cioabă, face parte dintr-un grup infracțional care înregistra în contabilitatea firmelor facturi fictive, pentru care și-ar fi dedus ilegal TVA și ar fi diminuat artificial profitul, în vederea scăderii impozitului.

„E vorba de două firme, ale Sighișoarei, care sunt în faliment. Noi nu mai avem administrarea firmelor. Două firme care sunt în faliment, cu care ne judecăm acuma la Curtea de Apel. Am pierdut spațiul de pe Alba Iulia, l-am câștigat înapoi. Am cumpărat deșeuri din plumb și plumb lingouri, de la niște firme din Strehaia, cu care colaborăm. Domnii consideră că sunt fictive vânzările. Ne complicăm la patru facturi de 20.000 de lei. Asta este totul, dar au reușit spectacol mediatic foarte frumos”, a declarat Dorin Cioabă.


    Cele două societăți ale familiei au fost administrate de Sighișoara Cioabă
Cele două societăți ale familiei au fost administrate de Sighișoara Cioabă

Însă nu e prima dată când familia regală are probleme cu statul. Anul trecut, una dintre cele două societăți a fost acuzată că nu ar fi plătit contribuții la stat în valoare de 370.000 de lei. Direcția Regională a Finanțelor Publice Brașov a cerut deschiderea procedurii de faliment în procedură simplificată pentru SC Industria Bronzului & Euro Paleți SRL, pentru creanțe fiscale neachitate.

Consilier juridic pe 2.000 de lei lunar

Conform propriei sale declarații de avere, Dorin Cioabă trăiește dintr-un salariu de 2.000 de lei pe lună, pe care îl obține din postura de consilier juridic la o societate comercială. Deține o casă în Sibiu, în suprafață de 300 mp, și două terenuri în același oraș. În ultima sa declarație de avere figurează cu o datorie bancară de 150.000 de euro. După moartea tatălui, Florin Cioabă, actualul rege al romilor a moștenit jumătate din averea acestuia, estimată la peste două milioane de euro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net