Reacții dure ale românilor față de refugiați

Ultima actualizare:

    Primii refugiați s-au cazat, ieri, la centrul de la Galați (foto: inquam photos)
Primii refugiați s-au cazat, ieri, la centrul de la Galați (foto: inquam photos)

Premierul Dacian Cioloș a avut parte, astăzi, de o primire ostilă la Cluj. Un bărbat prezent în faţa Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei a strigat furios de ce permite să fie aduşi migranţi islamişti în România.

Românii nu vor să vadă picior de refugiat în țara noastră. Nici autoritățile n-au vrut să audă de ei, însă, UE le-a obligat să accepte o cotă parte.

Astfel că primii 15 islamiști, din cei 6.200 care vor ajunge la noi în următorii doi ani, au fost găzduiți deja la centrul pentru refugiați din Galați. Au fost primiți cu ostilitate de către localnici. "Noi suntem marea majoritate creştini. Noi nu suntem o naţie care să acceptăm uşor să ne transformăm uşor în alte religii", a spus o femeie participantă la un mic protest.

Ații s-au plâns că n-au ce să mănânce, iar statul îi ajută pe refugiați cu hrană, cazare și bani de buzunar.

În urmă cu puțin timp, la Cluj, un bărbat a strigat către premierul Dacian Cioloși, venit la Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei: "De ce permiteţi să fie aduşi migranţi islamişti în România?" "Să vă fie ruşine pentru ce faceţi românilor!", i-a reproșat omul, anunță Mediafax. Premierul nu a reacţionat şi a intrat în muzeu, însă la ieşire s-a oprit să discute cu bărbatul. Dacian Cioloş a încercat să-i explice lui Călin Mărincuş că România face parte din UE, motiv pentru care trebuie să accepte cotele de refugiaţi.

"Autorităţile române au luat o decizie împreună cu statele membre UE, de unde România primeşte bani şi unde românii pot să meargă la muncă.

România are drepturi, dar şi obligaţii. Toate statele au decis să primească un anumit număr de migranţi", i-a spus premierul bărbatului.

Acesta însă a continuat să refuze argumentele premierului, spunând că nu există egalitate între românii care lucrează în străinătate şi migranţii primiţi de România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net