Reacția SRI după numirea premieruluiu: „Nu ne implicăm în conflictele politice”

tudose.jpg

mihai tudose
SRI declară că nu se implică în conflicte politice
Foto: arhivă personală

Serviciul Român de Informații a publicat luni, 26 iunie, un comunicat de presă prin care respinge vehement implicarea SRI în numirea prim-ministrului sau în disputele politice.

„În legătură cu speculaţiile apărute in spaţiul public referitoare la o presupusă implicare a Serviciului Român de Informaţii în desemnarea premierului României, SRI face următoarele precizări: Respingem categoric orice încercare de a implica SRI în dispute politice, în numirea premierului României sau alte acţiuni care nu ţin de misiunile asumate potrivit cadrului legal. Considerăm aceste afirmaţii din spaţiul public denigratoare şi menite să afecteze imaginea instituţiilor fundamentale dintr-un regim democratic”, precizează Serviciul Român de Informații.

SRI oferă asigurări că instituția este preocupată doar de atribuțiile legale și de a „rămâne echidistantă, neimplicată politic”.

Suspiciunile vehiculate sunt legate de relațiile pe care le are premierul desemnat, Mihai Tudose, cu serviciile de informații. el a absolvit cursuri susținute la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” și și-a susținut doctoratul tot în cadrul aceleiași instituții, avându-l drept coordonator pe Gabirel Oprea, precizează Digi 24.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1