Reacția lui Ion Iliescu la vestea morții lui Victor Atanasie Stănculescu

Ultima actualizare:

    Ion Iliescu, îngrijorat că președintele a respins propunerea din partea PSD-ALDE
Ion Iliescu, îngrijorat că președintele a respins propunerea din partea PSD-ALDE

Generalul Victor Atanasie Stănculescu, fost ministru al Apărării, a murit duminică, 19 iunie, la 88 de ani, într-un azil de bătrâni. La începutul acestei luni, Victor Atanasie Stănculescu a suferit un atac cerebral, potrivit PRO TV. Acesta locuia de câțiva ani în căminul de bătrâni în care se află Zina Dumitrescu și Ion Columbeanu.

Ion Iliescu a redactat un mesaj de condoleanțe pe blogul personal, în care a subliniat că Stănculescu a avut un aport deosebit la ieșirea României din comunism. Fostul general a fost cel care a ordonat uciderea soților Ceaușescu, în decembrie 1989."Am aflat cu tristețe vestea încetării din viață a lui Victor Atanasie Stănculescu, un om care, prin deciziile luate într-un moment decisiv al istoriei noastre recente, a contribuit la ieșirea din totalitarism și revenirea la democrație. Indiferent de controversele pe care le-a stârnit activitatea sa, în decembrie 1989, în calitatea de adjunct al Ministrului Apărării Naționale, a contribuit la succesul Revoluției Române și apoi la structurarea noilor instituții ale statului român. Formația sa militară, seriozitatea și profesionalismul său au fost calități pe care le-am apreciat, și care l-au caracterizat, în ciuda tuturor încercărilor prin care a trecut în ultimii ani. Transmit sincerele mele condoleanțe familiei și celor apropiați lui. Dumnezeu să-l odihnească!", a scris fostul șef al statului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net