Reacţia clinicii de stomatologie unde un copil a intrat în comă: Părinţii au cerut analgosedare

Ultima actualizare:

    Anestezia generală este utilizază în anumite situaţii
Anestezia generală este utilizază în anumite situaţii

Apar noi informaţii în cazul băieţelului de patru ani intrat în comă după o anestezie generală făcută într-un cabinet stomatologic din Piteşti . Clinica a transmis o serie de precizări legate de acest incident. Conform unei informări preluată de presa locală, părinţii copilului ar fi optat pentru analgosedare.

Este un adevărat scandal pe marginea cazului băieţelului de patru ani care se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti după ce o anestezie generală făcută într-un cabinet stomatologic din Piteţti l-a băgat în comă. Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică să facă verificări la clinica unde s-a produs nenorocirea. 20.000 de lei a fost amenda dată de autorităţi unităţii sanitare după ce s-a constatat aceasta nu avea dreptul să facă anestezie totală.

Pe de altă parte, conducerea clinicii încearcă să se dezvinovăţească şi a transmis, conform Ziaruldearges.ro, un comunicat prin care precizează că, de fapt, părinţii au optat pentru acest tip de intervenţie şi că, în trecut, fratele micuţului a avut parte de analgosedare. Motivul ar fi fost, conform comunicatului remis de clinica Teddy Care publicaţiei citate, faptul că cel mic nu era cooperant.

“Copilul, în vârstă de 4 ani şi 8 luni, a venit prima data în clinica noastra la o consultatie de specialitate pe 18 ianuarie. Deşi s-a dovedit necooperant, părinţilor li s-a recomandat sa încerce totuşi tratarea clasică, asta chiar dacă exista posibilitatea ca tratamentele să dureze mai mult şi rezultatele să se lase aşteptate. Părinţii au optat însă pentru analgosedare deoarece ştiau de existenţa acestei optiuni de la fratele mai mare al copilului, care facuse analgosedare în clinica noastra, tot pentru ca nu fusese cooperant la tratamentele clasice”, ar fi transmis clinica, potrivit ziaruldearges.ro.

După 45 de minute starea copilului s-a agravat

Potrivit comunicatului, „copilul a ajuns în clinică pe 10 februarie, la ora 14.50, a intrat la tratamente la ora 15.10, moment în care i s-a administrat intravenos anestezicul de către medicul nostru colaborator, medic primar de anestezie şi terapie intensivă şi au început tratamentele dentare. După maxim 45 de minute de la începerea intervenţiei, medicul stomatolog şi asistenta au observat că starea copilului s-a modificat, medicul anestezist a constatat că saturaţia de oxigen scăzuse şi s-a început protocolul de resuscitare. Ca masură suplimentară, a fost chemată ambulanţa, iar echipajul SMURD a transportat copilul la spital pentru monitorizare şi investigatii suplimentare”.

Clinica spune că este autorizată pentru analgosedare

Mai mult, reprezentanţii clinicii susţin că unitatea este autorizată de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea acestui tip de tratamente şi că procedurile de analgosedare se desfasoară fară probleme aici din 2018 de când a început colaborarea cu un medic primar de anestezie şi terapie intensivă.  Mai mult „raportul preliminar al controlului DSP arată ca s-au respectat procedurile igienico-sanitare.”, se arată în punctul de vedere transmis de clinică.

Clinica nu avea voie să facă anestezia generală şi a fost amendată

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, Din Autorizaţia Sanitară de Funcţionare nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI. Astfel că nu avea voie să facă anestezie.

Astfel că, inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare. (HG 857/2011, art.3, lit e). Adincă nu avea trecut în obiectul de activitate anestezie-analgo-sedare.

Copilul este în comă la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Medicii de la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală spun că starea copilului este în continuare extrem de gravă.  „Copilul a venit în cursul serii de la spitalul din Pitești în stare extrem de gravă,  instabil hemodinamic, după un stop cardio- respirator resuscitat cu câteva ore înainte. Starea se menține extrem de gravă. A făcut stop la stomatologie in urma unei anestezii generale. Și a fost resuscitat local. Este internat in reanimare, intubat și ventilat mecanic, starea se menține extrem de gravă sub tratament de specialitate, se fac investigații”, a transmis Dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Poliţiştii audiază persoanele implicate în cazul copilului de patru ani intrat în comă după vizita la  stomatolog. Totodată sunt verificate substanţele folosite şi va fi dispusă o expertiză. Activitatea cabinetului nu a fost încă suspendată.

Citeşte şi: 

VIDEO. Reacţia medicului anestezist în cazul copilului din Piteşti intrat în comă la dentist

Când este nevoie de anestezie generală la stomatolog?

Care sunt riscurile anesteziei

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net