Reacția BOR după ce fostul episcop de Huși a fost acuzat de relații sexuale cu un minor

barladeanu.jpg

corneliu onilă
Corneliu Onilă ar fi întreținut relații sexuale cu un minor în anul 2016
Foto Arhivă Click!

Biserica Ortodoxă nu a întârziat să reacţioneze în cazul fostului episcop de Huşi, Corneliu Onilă care a fost reţinut joi, 21 mai, într-un dosar de act sexual cu un minor.

Corneliu Onilă, fost episcop al Hușilor, este cercetat într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor. În anul 2017 au apărut în spațiul public o serie de înregistrări compromițătoare pentru preot. În imagini se poate observa destul de clar cum acesta întreținea relații sexuale cu un minor, care era elev al seminarului teologic Ioan Gură de Aur din Huși. În ziua de 21 mai, preotul a fost reținut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Iași pentru 24 de ore, iar Biserica Ortodoxă a reacționat la scurt timp după arestarea acestuia. Iată reacția integrală a BOR. 

Reacția BOR, după arestarea fostului episcop de Huși, Corneliu Onilă 

„Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranșat cazul fostului episcop de Huși în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuțiile și funcția de episcop. Cazul său a fost preluat de autoritățile judiciare care au continuat o lungă și complexă anchetă.

În noul context al reținerii la care s-a procedat astăzi, așteptăm derularea finală a procesului. La sfârșitul acestuia, după epuizarea tuturor acțiunilor judecătorești și pronunțarea finală a instanței, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii”, arată un comunicat al BOR.

Loading...

Citește și

  • Cine îl vede pe Corneliu Onilă este rugat să sune la Mitropolia Moldovei. Ierarhii îl așteaptă de o lună pe fostul episcop al Hușilor, să îi comunice schitul din Neamț unde va sluji de acum înainte. Potrivit unor surse din cadrul Patriarhiei, călugărul cu cea mai fulminantă ascensiune și cădere din ierarhia bisericească din ultimii 30 de ani stă ascuns în Germania

  • Episcopul Corneliu Bârlădeanu

    Vești dintr-un scandal mai vechi de viol, abuzuri sexuale și șantaj zguduie acum Biserica Ortodoxă Română. Fostul episcop al Hușilor Cornel Bârlădeanu (Onilă) a fost reținut azi pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Curții de Apel Iași după ce ar fi abuzat sexual un fost elev de-al său de la seminarul teologic din Huși. Un alt preot de la Huși a fost reținut în același dosar pentru viol asupra unor minori. Nu puteau lipsi din cadru șantajiștii: trei preoți au fost și ei condamnați pentru că au cerut bani sau funcții ca să nu facă publice înregistrările compromițătoare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1