Reacția BOR după ce fostul episcop de Huși a fost acuzat de relații sexuale cu un minor

Ultima actualizare:

    Corneliu Onilă ar fi întreținut relații sexuale cu un minor în anul 2016 Foto Arhivă Click!
Corneliu Onilă ar fi întreținut relații sexuale cu un minor în anul 2016 Foto Arhivă Click!

Biserica Ortodoxă nu a întârziat să reacţioneze în cazul fostului episcop de Huşi, Corneliu Onilă care a fost reţinut joi, 21 mai, într-un dosar de act sexual cu un minor.

Corneliu Onilă, fost episcop al Hușilor, este cercetat într-un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor. În anul 2017 au apărut în spațiul public o serie de înregistrări compromițătoare pentru preot. În imagini se poate observa destul de clar cum acesta întreținea relații sexuale cu un minor, care era elev al seminarului teologic Ioan Gură de Aur din Huși. În ziua de 21 mai, preotul a fost reținut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Iași pentru 24 de ore, iar Biserica Ortodoxă a reacționat la scurt timp după arestarea acestuia. Iată reacția integrală a BOR. 

Reacția BOR, după arestarea fostului episcop de Huși, Corneliu Onilă 

„Biserica, prin Sfântul Sinod, a tranșat cazul fostului episcop de Huși în iulie 2017, conform datelor existente atunci, retrăgându-i toate atribuțiile și funcția de episcop. Cazul său a fost preluat de autoritățile judiciare care au continuat o lungă și complexă anchetă.

În noul context al reținerii la care s-a procedat astăzi, așteptăm derularea finală a procesului. La sfârșitul acestuia, după epuizarea tuturor acțiunilor judecătorești și pronunțarea finală a instanței, în cazul în care aceasta va hotărî condamnarea penală definitivă, Sfântul Sinod va putea lua la rândul său decizia irevocabilă a caterisirii”, arată un comunicat al BOR.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net