Război între Mihai Tudose și Victor Ponta: «Rămân la PRO. Pleacă tu!»

Ultima actualizare:

    Mihai Tudose și Victor Ponta, în război după învestirea Guvernului Orbanfoto: arhiva Click!
Mihai Tudose și Victor Ponta, în război după învestirea Guvernului Orbanfoto: arhiva Click!

Învestirea Guvernului Orban produce efecte nebănuite în partidul condus de fostul premier Victor Ponta. Pentru că au votat noul guvern, împotriva recomandării venite ”de sus”, câțiva membri Pro România au fost amenințați cu excluderea din partid. Printre aceștia din urmă se află și Mihai Tudose, care a reacționat vehement pe Facebook.

Mihai Tudose, el însuși fost premier din partea PSD, înaintea Vioricăi Dăncilă, a fost convins pe ultima sută de metri să voteze Guvernul Orban în Parlament. Votul său a fost printre cele câteva care au înclinat decisiv balanța, în condițiile în care PSD și Pro România au decis să boicoteze votul și exista riscul să nu se întrunească cvorum-ul în ședința de luni.

Decizia lui Tudose l-a scos din minți pe președintele partidului, care l-a numit pe fostul premier ”trădător” și l-a trimis la liberali. Războiul declarațiilor s-a purtat pe Facebook, în vazul tuturor.

După ce Victor Ponta și-a început atacul încă de luni, înainte de votul din Parlament, Tudose i-a transmis că folosește aceleași metode ca fostul lider PSD Liviu Dragnea, aflat în prezent după gratii.

”Școala lui Dragnea...

Adică: cine nu e de acord cu mine, cine nu face ce spun eu... este exclus din partid, supus oprobriului public, acuzat de trădare, înfierat, desființat etc.Eu am avut o opinie. Un grup de colegi parlamentari au avut și ei o opinie. Care, oroare, nu a corespuns cu «părerea» liderului unic-și-absolut-care-numai-el-are-soluții-bune.Nici eu și nici colegii mei nu am încălcat nicio hotărâre a unei structuri statutare de conducere. Nu aveam cum, fiindcă acestea, structurile statutare în care trebuiau luate deciziile în aceste momente, nu au fost convocate.Am avut în schimb, ca reper absolut, opinia liderului...Care acum spune public că dă afară fondatorii partidului (care ocupă și primele poziții de conducere în partid).Dragnea l-a exclus din PSD pe secretarul general Marian Neacșu acuzându-l că negociază cu Orban... (acuzație nefondată, nedovedită, de un ridicol extrem)Nu cumva vi se pare că se repetă scenariul...Pe mine m-a acuzat acum VVP de același lucru... și ieri era revoltat că eu am plecat de la guvern de frica lui Dragnea! El a plecat de la partid și de la guvern pe Facebook... și încă nu ne-a spus de frica cui...În condițiile în care toooooate «negocierile» duse de Victor în ultimul timp (absolut toate fiind făcute fără girul unui for statutar) au eșuat, în condițiile în care ești foarte deranjat că nici cei mai apropiați colegi din conducerea Pro România nu-ți împărtășesc «strategiile», nu ai vrea tu, Victor, ca în loc să ameninți tu cu excluderi și schimbări de președinți de organizații, de excluderi de membri fondatori și oameni ce au contribuit decisiv la ceea ce e astăzi partidul... nu ai vrea tu, Victor, să-ți dai tu demisia? Ca să nu te mai deranjăm...”, a scris Tudose pe pagina personală de Facebook marți, la orele prânzului.

Mihai Tudose: ”Nu mai judeca pe toată lumea după chipul și asemănarea ta!”

Cum Victor Ponta a continuat cu acuzațiile, lansând ipoteza că Tudose ezită să-și dea demisia pentru că nu vrea să-și riște fotoliul de europarlamentar, acesta din urmă a revenit cu precizări, pe același ton acid.

”O nouă minciună/petardă marca Vv Ponta...Cică nu plec din PRO România fiindcă astfel «mi-aș pierde mandatul și banii de europarlamentar».Acum câteva ore declara că plec la alt partid...O scurtă întrebare: câți bani a pierdut doamna Ponta când a plecat de la PSD la PRO (europarlamentar fiind)? Și cum de nu și-a pierdut mandatul? Sau toți ceilalți europarlamentari care au «migrat» în timpul mandatului...Repet, Victor: nu mai judeca pe toată lumea după chipul și asemănarea ta! Nu pentru toți e vorba numai despre funcții și bani...Rămân la PRO. Pleacă tu!”, a încheiat Tudose.

Citește și:

Mihai Tudose a fost externat după ce a suferit un infarct și i-au fost montate două stenturi

Iată-i pe Victor şi Daciana Ponta la coadă la covrigi

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net