Râul Siret a mai furat o viață! Un adolescent de 16 ani s-a înecat luni seară

whatsapp-image-2021-08-02-at-21-22-12.jpg

Botoşani: Adolescent de 16 ani, înecat în râul Siret
Foto:ISU

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Tragediile se țin lanț pe râul Siret. Un adolescent de 16 ani s-a înecat, luni seară, 2 august. El a intrat în apă şi nu a mai fost văzut de cei cu care era la scăldat.

„Pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani au acţionat pentru căutarea unui baiat, posibil înecat în râul Siret, pe raza localităţii Tudora (zona balastierei). La acţiune s-au deplasat cu două bărci şi o ambulanţă aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Un adolescent de 16 ani s-a înecat în Siret

Din informaţiile primite de la persoanele care se aflau în zonă, băiatul, în vârstă de 16 ani, se afla la scăldat şi, la un moment dat, a intrat în apă şi nu a mai fost văzut”, a transmis, luni seară, ISU Botoşani.

După aproximativ 45 de minute de la începerea căutărilor, pompierii au găsit tânărul aproape de malul abrupt dinspre judeţul Suceava, la circa trei metri adâncime.

„Acesta a fost adus la mal, fiind preluat de echipajul SAJ Botoşani, care a început manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse de medici, tânărul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul”, a mai transmis ISU.

Alți cinci tineri și-au pierdut viața pe Siret, iar un altul pe râul Suceava. Pentru evitarea unor astfel de tragedii, ISU Botoşani le recomandă tuturor să respecte următoarele măsuri de siguranţă:

- evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

- alegeţi locurile special amenajate pentru înot;

- nu intraţi singuri în apă, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine;

- nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţie;

- nu intraţi în apă dacă aţi consumat băuturi alcoolice, seara târziu sau pe timp de noapte;

- nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi în apă, chiar dacă ştiu să înoate.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul