Rănit în Colectiv, obligat să dea banii înapoi statului! Acuzații grave

incendiu-club-colectiv-andreea-tanase.jpg

club colectiv raniti catalin scanteia
Răniții care au stat mai puțin de o lună în spital sunt nevoiți să dea banii înapoi statului
Foto: Mediafax

Tragedia din Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015, a curmat viețile a 63 de oameni și a rănit alte zeci. Deși statul s-a angajat că va ajuta în totalitate familiile victimelor, se pare că lucrurile nu stau chiar așa. Unul dintre răniți, Cătălin Scânteie, a explicat cum a fost nevoit să dea o parte din banii pe care i-a primit ajutor de la statul român.

Cătălin Scânteie, membru al formației Hatemode, a fost internat la Spitalul „Bagdasar-Arseni” timp de 28 de zile, după ce a fost rănit în incendiul de la Colectiv. Muzicianul s-a trezit că statul l-a lăsat baltă după ce s-a vindecat. Politicienii au uitat să dea un detaliu extrem de important, atunci când s-au lăudat pe la diverse televiziuni că răniții nu vor trebui să achite nimic: o parte din ajutorul de la stat dat aparținătorilor trebuie returnat, în cazul în care pacientul a fost spitalizat pe o perioadă mai mică de 30 de zile.

„Trebuie să dea banii înapoi inclusiv rudele celor care au decedat”

„Este vorba de 6000 de lei, bani care nu mi s-au dat direct, ci aparţinătorului, adică mamei mele. Aşa se explică şi de ce pe chitanţa care mi s-a dat după ce am returnat banii apare numele ei. Asta înseamnă 200 de lei înmulţit cu 30 de zile, aşadar a trebuit să dau înapoi 400 de lei pentru cele două zile în minus. La vremea respectivă nu s-a spus că dacă te externezi mai devreme trebuie să returnezi diferenţa. Am înţeles că a fost o ordonanţă de urgenţă ulterior, s-a făcut un act adiţional în care s-a specificat că se dau banii înapoi. Unii au făcut contestaţie. Am înţeles că trebuie să dea banii înapoi inclusiv rudele celor care au decedat, ceea ce mi se pare o mare porcărie. Eu nu mai vreau să fac nicio contestaţie deoarece îmi doresc şi eu un pic de linişte. De când m-am externat alerg cu acte”, a declarat Cătălin Scânteie pentru ziarul Ring.

„Sunt unii care au murit, iar tu ceri banii familiei înapoi?”

catalin_scanteie.jpg

catalin scanteie club colectiv
Cătălin Scânteie a fost spitalizat timp de 28 de zile
Foto: Facebook

 

Cătălin Scânteie este foarte revoltat de această situație absolut ridicolă. „Sunt unii care au murit, iar tu ceri banii familiei înapoi? Păi cum să dai banii înapoi? E o mare porcărie, ăsta este statul român. Norocul nostru este cu fundaţiile care au dat bani. Statul român, raportat la ceilalţi, la fundaţii – inclusiv şi Mitropolia a dat bani – este codaş ca plată şi ca ajutoare. Noroc că am avut bani din alte surse ca să-i dau înapoi, pentru că sincer să fiu acei bani erau cheltuiţi demult. Dar ce fac ăia care au fost internaţi o zi sau o săptămână? De unde mai scot oamenii ăia banii? Pentru că nu mai au acei bani, să fim serioşi”.

 

Loading...
 
 

Citește și

 • incendiu clubul colectiv, incendiere controlata, experiment, decese, tragedie

  La o lună și jumătate de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv, flăcările vor cuprinde din nou clădirea blestemată. Localul va fi incendiat controlat, în cadrul unui experiment, pentru a recrea condițiile dramatice din 30 octombrie. Experimentul e realizat de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani.

 • concert goodbye to gravity colectiv

  Tragedia de la "Colectiv" răscoleşte sufletele familiilor îndoliate şi ale victimelor. La aproape două luni de la incendiu, noi imagini din seara concertului au fost făcute publice de un fotograf, care a reuşit să scape din infern. Miluţă Flueraş a publicat o serie de poze din clubul groazei.

 • “Pionierul” s-a transformat într-un mormânt colectiv. Câţiva paznici se plimbă de colo-colo. La fel şi angajaţii firmelor care îşi au sediul aici. În rest, e pustiu. Clienţii nu mai vin. Cum să dansezi sau să faci sport când la poartă te întâmpină o mare de candele aprinse?

 • elena udrea atentate paris

  Vineri (13 noiembrie), inima Europei a fost zdruncinată un atac terorist fără precedent. Șase atentaten simultane au avut loc în Paris. Peste 120 de oameni au murit, iar alți 200 au fost răniți. Printre victime se numără și doi români. Mai mulți politicieni români și-au exprimat condoleanțele, dar Elena Udrea a făcut niște afirmații halucinante.

 • andrei galut colectiv

  Andrei Găluț (31 de ani), singurul supraviețuitor din formația Goodbye to Gravity, care concerta în seara de 30 octombrie în clubul Colectiv, a fost activ pe pagina sa personală de Facebook, pentru prima dată de la tragedie. Solistul a schimbat două fotografii, cea de profil și cea de pe copertă. Într-una din poze apar membrii formației, iar în cealaltă Andrei apare alături de fată, cel mai probabil iubita lui, Mădălina Strugaru, care și-a pierdut viața la câteva zile după incendiu.

 • andrei galut solist goodbye to gravity

  Noaptea de 30 spre 31 octombrie este greu de uitat. Incendiul din clubul „Colectiv” a furat vieţile multor iubitori de muzică rock! Precum într-un scenariu al unui film horror, rând pe rând apropiaţii solistului trupei Goodbye to Gravity s-au stins în clubul groazei.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1