Raiul iubitorilor de pește! S-a deschis Festivalul Pescăresc din Parcul Național

bucatar-care-pregateste-peste-pe-plita.jpg

Pește la plită este unul dintre preparatele pe care-l veți găsi la Festivalul Pescăresc din Parcul Național
Pește la plită este unul dintre preparatele pe care-l veți găsi la Festivalul Pescăresc din Parcul Național

Festin pescăresc straşnic cu sute de kilograme de pește și fructe de mare. Asta pregătesc organizatorii Festivalului Toamna Bunătăților Pescărești. Acesta are loc de astăzi și până duminică, 13 octombrie, în Parcul Național din Capitală.

Ceaunele aburinde și grătarele încinse vor ocupa aleile Parcului Național. Dar nu vor fi gătite cărnuri, ci pește și fructe de mare.

La Festivalul Pescăresc veți putea degusta picioare de broască, scoici Saint-Jacques, creveţi, homari, raci, caracatiță, calamar, rapane, Redfis, peşte spadă, crabi albaştrii, sepie, doradă, lup de mare, nisetru, rechin. Scoicile și rapanele sunt culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane sau la ceaun.

Sute de produse, la Festivalul Pescăresc din Parcul Național

Totodată, bucătarii vor pregăti borş de peşte, storceagul pescăresc, păstrăv şi crap la proţap, vinegretă din păstrăv, varză călită cu peşte, plăcinte cu peşte, crochete şi chifteluţe, hamsii, cabanos de somon, mititei din peşte, sărmăluţe în foi de vită din pește servite cu mămăliguţa, usturoi şi lămâie, sote din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale. Vor fi pregătite zacuscă de pește, şuberec tătărăsc de peşte, paella cu fructe de mare.

Pe lângă preparatele pescăreşti, se vor mai putea găsi plăcinte munteneşti, poale-n brâu moldoveneşti, plăcintele dobrogene cu brânză, cozonaci, dulciuri şi dulceţuri, miere, siropuri şi sucuri naturale, brânzeturi şi afumături, jamboane, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin, ţuica fiartă şi bere.

Intrarea la festival este liberă, până pe 13 octombrie, începând cu ora 10.00.

 

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1