Punctul de pensie crește cu 14 procente la 1 septembrie. Cîțu: „Cea mai mare creștere pe care au văzut-o românii”

femeie-in-varsta.jpg

femeie bătrână
Guvernul majorează pensiile chiar dacă ne aflăm în pragul unei crize economice mondiale fără precedent

Punctul de pensie va crește cu 14% de la 1 septembrie, potrivit proiectului de rectificare bugetară. Ministrul de finanțe, Florin Cîțu, a anunțat într-o conferință de presă că va exista o majorare semnificativă, mai exact o creștere cu 177 de lei.

Guvernul a decis! Punctul de pensie va creşte cu 14% de la 1 septembrie 2020 în urma rectificării bugetare. Asta înseamnă că va ajunge de la 1.265 lei la 1.442 lei, ceea ce presupune o creștere a pensiilor cu 177 de lei. „Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeaşi dată a indemnizaţiei minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei”, se arată în nota de fundamentare.

Punctul de pensie va crește cu 14%. Ce spune ministrul Cîțu

ludovic-orban-parlament.jpg

Ludovic Orban în Parlament
Orban a declarat că această creștere este cea mai mare de până acum

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că pensiile vor creşte în 2020 cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii vreodată şi care se pune în plus la punctul de pensie. "Încă din primul moment am spus că vom creşte pensiile în 2020 şi astăzi trebuie să vin în faţa dumneavoastră şi să vă spun: da, în România, vor creşte pensiile în 2020. Punctul de pensie, valoarea punctului va avea cea mai mare creştere, cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, pe care am avut-o vreodată. PSD, niciodată, nu a mărit pensiile cu această sumă, deşi a avut perioade de creştere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor ci datorită contextului economic internaţional şi tot nu au mărit pensiile cu această sumă", a precizat ministrul de Finațe.

Ce este punctul de pensie 

Punctul de pensie este un element utilizat în calcularea pensiei. Potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cuantumul pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1