PSD se reuneşte într-un congres restrâns, pentru a concepe candidatura Vioricăi Dăncilă la Preşedinţie

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă își pregătește candidatura pentru alegerile prezidențiale
Viorica Dăncilă își pregătește candidatura pentru alegerile prezidențiale

Partidul Social Democrat se reuneşte astăzi într-un congres restrâns, pentru desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie.

Congresul va avea loc la Palatul Parlamentului, în sala Alexandru Ioan Cuza, iar la acesta vor participa mai puţin de o mie de delegaţi.

Pe 23 iulie, Comitetul Executiv al PSD a votat ca preşedintele partidului, premierul Viorica Dăncilă, să fie candidatul la alegerile prezidenţiale. 

Comitetul Executiv s-a reunit şi vineri, cu o zi înaintea congresului, şedinţă în care s-a decis remanierea. Astfel, propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan, în timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educaţiei Şerban Constantin Valeca. Iulian Iancu a fost propus vicepremier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice, potrivit news.ro.

De asemenea, s-a discutat despre campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi despre mobilizarea partidului, astfel încât să ia 25% din voturi.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, le-a transmis vineri liderilor PSD că este convinsă că sâmbătă, Congresul partidului ”va fi unul bun, ţinând cont că va fi ultimul”. Social-democraţii au fost puţin derutaţi de această frază a preşedintelui lor, dar i-au cerut să le dea o scrisoare şi o poză cu ea pentru a o distribui în campanie, mai ales la ţară. S-au oferit chiar să suporte ei costurile multiplicării acestei scrisori şi a fotografiei, potrivit Digi24.

Ce le-a spus Viorica Dăncilă liderilor PSD

„Este foarte important pentru noi să obţinem un scor bun. Scorul la prezidenţiale reflectă capacitatea partidului. Dacă vom avea un scor slab, sub 25% pentru acest partid va fi un dezastru. Trebuie să arătăm că acest partid a rămas puternic. Dacă nici acum nu realizăm acest lucru... Este ultima carte a acestui partid. Trebuie să o jucăm bine. Cred că putem să câştigăm aşa cum am câştigat de fiecare dată. Fără manifestări cu probleme. Să mergem printre oameni, şi acelaşi lucru îl voi face şi eu. Voi merge în piaţă, voi merge la mall. Am fost printre ei, nu am găsit un singur om care să spună de rău. Am stat în mijlocul oamenilor şi am făcut poze. Nicio reacţie negativă. Să nu cădem în această plasă pe care ne-au pus-o - să nu mai ieşim pe stradă pentru că ne vor ataca. Nu e aşa. Că va fi unul, doi, trei, cinci, sunt puţini. Eu cred că trebuie să facem o mobilizare exemplară. Nu vreau să cred în procente de 8% sau 10%. Nu există aşa ceva! ”, le-a spus Dăncilă liderilo PSD, potrivit Digi24.

image
image
image
image
image
image
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net